Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣτεφάνι για την Εργατική Πρωτομαγιά κατέθεσε ο αναπληρωτής δημάρχου Κώστας Σωτηράκης

Στεφάνι για την Εργατική Πρωτομαγιά κατέθεσε ο αναπληρωτής δημάρχου Κώστας Σωτηράκης

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο  του Εργάτη και την τήρηση ενός λεπτού σιγής  στη μνήμη των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους, τιμήθηκε χτες  στη Θεσσαλονίκη – στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής που οργάνωσε η διοίκηση του ΕΚΘ – η εργατική Πρωτομαγιά.
Εκ μέρους του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στεφάνι κατέθεσε ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Σωτηράκης.

Η εργατική πρωτομαγιά, ημέρα απεργίας και όχι  αργίας, είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργατών αλλά και ημέρα αφύπνισης που μας κρατά στις επάλξεις των διεκδικήσεων  για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για κοινωνική δικαιοσύνη. Την ώρα που οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος για  οκτάωρο, Κυριακάτικη αργία, κοινωνική ασφάλιση και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας αμφισβητούνται πλέον ανοιχτά, οφείλουμε όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας ενάντια σε πολιτικές που επιβάλλουν την εξαθλίωση, επιτείνουν τις διακρίσεις και γκρεμίζουν τα θεμελιώδη δημοκρατικά, εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Ο αγώνας για την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων είναι μονόδρομος και οφείλουμε  αγωνιστικά  και μαχητικά να τον διαβούμε αποφασισμένοι και ενωμένοι σαν μια γροθιά!” τόνισε στο μήνυμά του  ο  κ. Σωτηράκης.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ