Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕνημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για τις συναντήσεις που είχε η δημοτική αρχή με...

Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για τις συναντήσεις που είχε η δημοτική αρχή με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα

Τα αποτελέσματα των επαφών και των συναντήσεων που είχε κλιμάκιο της δημοτικής αρχής με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες δημόσιων οργανισμών στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στην Αθήνα στις 19, 20 και 21 Απριλίου, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της 13ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστα Σωτηράκη, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρήστο Δεμερτζή, Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορα Λαφαζανίδη και Αθλητισμού Μαρία Γαβαλά, έθεσε στην κεντρική διοίκηση μια σειρά από καίρια ζητήματα που άπτονται στην προώθηση αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων, αλλά και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Βόρειας Ελλάδας, διεκδικώντας τη δρομολόγησή τους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κατά τις συναντήσεις:

– με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Λιβάνιο, υπήρξε η διαβεβαίωση για την ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής του ΕΕΕΕΚ Ελευθερίου Κορδελιού σε αυτόνομο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καθώς και του σταδίου άνωθεν του περιφερειακού.

– για το θέμα της ολοκλήρωσης του σταδίου ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως θα έχουμε άμεσα θετικές εξελίξεις, ενώ ενημέρωσε τη δημοτική αρχή ότι δόθηκε εντολή στη ΜΟΔ να επικαιροποιηθούν οι μελέτες, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης του έργου. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε εξάλλου πως το Υπουργείο θα συνδράμει στη σύνταξη μελετών για έργα τα οποία θα δρομολογηθεί η υλοποίηση τους, ενώ ανέφερε πως θα συμβάλλει υποστηρικτικά στην υλοποίηση Open mall στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

– Για το ζήτημα της ανέγερσης του ΕΕΕΕΚ, ο Γεν. Γραμματέας Υποδομών κ. Καραγιάννης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα αναλάβει άμεσα τη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή του έργου.

– Τα προβλήματα της σχολικής στέγης απασχόλησαν τη συνάντηση τόσο με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή, όσο και με τη διοίκηση και υπηρεσιακούς παράγοντες των ΚΤΥΠ, στο πλαίσιο των οποίων υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η κατασκευή του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου εισέρχεται στην τελική του ευθεία.

– Για τη διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου και την απόδοση της έκτασης στην κυριότητα του Δήμου, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα κάνει θετική εισήγηση προκειμένου να υλοποιηθεί η παραχώρηση των 6,5 στρεμμάτων, ενώ αναφορικά με την παραχώρηση του αθλητικού πάρκου στην περιοχή του Μαρόκο ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ κ. Μπέζας εξέφρασε τη θετική ανταπόκρισή του και ζήτησε από τον δήμο να προσκομιστούν έγγραφα ώστε να προωθηθεί το αίτημα στο ΔΣ της Εταιρίας.

– Το χρόνιο αίτημα αποκατάστασης της αδικίας που αφορά στην υποχρηματοδότηση του Δήμου από τους ΚΑΠ, τέθηκε κατά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, λαμβάνοντας τη δέσμευση ότι θα επιλυθεί με την ολοκλήρωση της απογραφής του 2021. Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα στηρίξει το μεγαλόπνοο έργο του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος Αστικής Αναζωογόνησης, δηλώνοντας πως θα επισκεφθεί τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου προκειμένου να παρουσιαστεί η μελέτη, όταν θα ολοκληρωθεί η εκπόνησή της.

– Κατά τις συναντήσεις στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά την άψογη συνεργασία που αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες, υπήρξε η διαβεβαίωση για τη συμμετοχή του Δήμου σε πιλοτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν, ενώ ο Υφυπουργός κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί στις 24 Μαΐου τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την προώθηση μιας σειράς πρωτοβουλιών απλούστευσης των υπηρεσιών ψηφιακής εξυπηρέτησης του πολίτη.

– Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη συζητήθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του σταδίου στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, και τονίστηκε πως με την επικαιροποίηση της μελέτης ανοίγει ο δρόμος για την άμεση υλοποίηση του έργου

– Τη διαβεβαίωση ότι την επόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος για τη δημιουργία 15 πράσινων σημείων, έδωσε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής κ. Ζερβός. Η θετική αυτή εξέλιξη δίνει το πράσινο φως για την υλοποίηση ενός μακρόπνοου έργου, συνολικού προϋπολογισμού 900.000€.

– Με ατζέντα την προώθηση θεμάτων στους τομείς της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, η δημοτική αρχή συναντήθηκε με τον Γεν. Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκο, αποσπώντας τη δέσμευση ότι θα εγκριθεί η πρόταση για ένταξη του Δήμου σε προγράμματα συλλογής βιοαποβλήτων, τη δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και γωνιών ανακύκλωσης.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ