Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΠεριμένοντας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ να πάω στο χωριό μου το Πάσχα…

Περιμένοντας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ να πάω στο χωριό μου το Πάσχα…

Τελικά αρρώστησα από κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι πρόσεχα και μάλιστα πολύ. Φοβόμουν να μην κολλήσω γιατί έχω φίλους που αρρώστησαν και υπέφεραν από τον covid-19. Ξέρω και ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους εξαιτίας της αρρώστιας. Πρόσεχα πολύ λοιπόν, γιατί φοβόμουν να μην αρρωστήσω από τον κορονοϊό. Τις τελευταίες εβδομάδες, είναι αλήθεια, σταμάτησα να φοβάμαι μήπως κολλήσω τον κορονοϊό και άρχισα να φοβάμαι μήπως δεν πάω το Πάσχα στο χωριό μου. Δεν πήγα πέρυσι το Πάσχα, δεν πήγα τα περασμένα Χριστούγεννα, αλλά αυτό το Πάσχα θέλω να πάω, μιας και οι επιστήμονες εδώ και κάποιες εβδομάδες έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας.

Πριν μερικές εβδομάδες ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων από τον covid-19 με τρόμαζε και με λυπούσε. Άλλοι συνάνθρωποί μας πέθαιναν καθημερινά κι άλλοι ταλαιπωρούνταν διασωληνωμένοι εντός ή εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Εδώ και μερικές εβδομάδες οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι μου φαίνονται ένας απλός αριθμός, αφού έτσι τους παρουσιάζουν διάφοροι επιστήμονες και η πλειονότητα των Μέσων Ενημέρωσης. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν στεναχωριέμαι για τους συνανθρώπους μας που πεθαίνουν ή που υποφέρουν από τον κορονοϊό. Τις τελευταίες εβδομάδες στεναχωριέμαι μήπως τελικά δεν επιτραπεί να κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας και αναγκαστούμε να το περάσουμε στις μεγαλουπόλεις.

Πριν τρεις μέρες παρουσίασα συμπτώματα του covid-19. Χθες διασωληνώθηκα εκτός ΜΕΘ, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Υποφέρω, γνωρίζοντας μάλιστα ότι εκτός ΜΕΘ έχω πολλές πιθανότητες να αποδημήσω εις Κύριον, αφού από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι πάνω από το 70% των θανόντων, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεν νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ! Το άγχος μου όμως δεν είναι αν θα βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ για εμένα, αφού στο διάστημα από 22 Νοεμβρίου 2020 έως 6 Δεκεμβρίου 2020 πέθαιναν περίπου 2 στους 3 ασθενείς από κορονοϊό και εντός των ΜΕΘ! Εμένα το πρόβλημά μου είναι εάν θα ανοίξουν οι δρόμοι για να πάω στο χωριό μου το Πάσχα. Άλλωστε με το άνοιγμα των δρόμων για την περίοδο του Πάσχα ασχολήθηκαν επιστήμονες και πολιτεία. Με τις ΜΕΘ δεν ασχολήθηκαν ούτε στο ελάχιστο του χρόνου τον οποίον αφιέρωσαν για να συζητούν τα μέτρα χαλάρωσης του Πάσχα.

Θα μπορέσω τελικά να πάω στο χωριό μου το Πάσχα ή θα περάσω ακόμα μία γιορτινή περίοδο κλεισμένος στη μεγαλούπολη; Ας ελπίσουμε ότι οι επιστήμονες θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις. Άλλωστε γιατί να μην τις επιτρέψουν; Επειδή κάποιοι φοβίζουν τον κόσμο μιλώντας για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και για πίεση στο Σύστημα Υγείας; Απορώ πού τα βλέπουν αυτά και πώς τους πιστεύει ο κόσμος; Εγώ πάλι, πιστός στα έγκυρα Μέσα Ενημέρωσης, πιστεύω πως ο δείκτης θετικότητας πέφτει, η άρση των μέτρων είναι προ των πυλών, ο τουρισμός είναι έτοιμος να βουλιάξει ξανά τη χώρα στον παρά, ο κορονοϊός έχει τραπεί σε άτακτη φυγή και το φως πλέον φαίνεται δυνατό στην άκρη του τούνελ.

Τελικά το φως στην άκρη του τούνελ ήταν πολύ δυνατό, αλλά δεν οδηγούσε στο χωριό μου, αν και στο χωριό μου έχει τόπους χλοερούς…

Χαρίδημος Πένσας

Εάν σ’ ένα Ελληνικό χωριό πεθάνει ένας άνθρωπος…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ