Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι υπάλληλοι καθαριότητας είναι εργαζόμενοι κι όχι σκλάβοι

Οι υπάλληλοι καθαριότητας είναι εργαζόμενοι κι όχι σκλάβοι

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κορδελιού Ευόσμου Χρήστος Δεμερτζής ανάρτησε το περασμένο Σάββατο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δημοσίευμα με video, το οποίο δείχνει μία γυναίκα να πετάει σκουπίδια από το μπαλκόνι της και απευθυνόμενη σε υπάλληλο Καθαριότητας του δήμου Φαιστού να λέει: «Δουλειά σου είναι»! Το σχόλιο του αντιδημάρχου στην ανάρτηση είναι «καθημερινό φαινόμενο για τους υπαλλήλους της καθαριότητας».

Έχει απόλυτο δίκιο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κορδελιού Ευόσμου. Υπάρχουν αρκετοί, αν όχι πολλοί, που θεωρούν ότι η δουλειά των υπαλλήλων Καθαριότητας του δήμου είναι να μαζεύουν τα σκουπίδια τους από όπου τους έρχεται να τα πετάξουν. Οι υπάλληλοι όμως Καθαριότητας είναι εργαζόμενοι και όχι σκλάβοι κανενός. Και δεν είναι μόνο τα σκουπίδια που πετιούνται στον δρόμο. Είναι τα σκουπίδια που πετιούνται χύμα εκτός κάδου, είναι τα σκουπίδια που πετιούνται χύμα εντός κάδου, είναι κι άλλα πολλά.

Ο τρόπος που πετάμε τα σκουπίδια μας, είναι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους υπαλλήλους της Καθαριότητας, στους συνανθρώπους μας δηλαδή που εργάζονται για να είναι η πόλη καθαρή. Ο τρόπος που πετάμε τα σκουπίδια μας δείχνει το επίπεδο της αντίληψής μας, το επίπεδο της ανθρωπιάς μας και τελικά το επίπεδο του πολιτισμού μας. Η αντιμετώπιση των υπαλλήλων Καθαριότητας ωσάν να είναι σκλάβοι, δεν τιμά ούτε αυτόν που το κάνει, δεν τιμά και την κοινωνία γενικότερα.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ