Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έριξε στους εργαζόμενους την ευθύνη για το...

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έριξε στους εργαζόμενους την ευθύνη για το γραφείο της αντιπολίτευσης!

Με μια απίστευτη τοποθέτηση, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 14ης Απριλίου 2021, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρούμελης «φόρτωσε» σε κάποια Υπηρεσία του δήμου, σε κάποιους εργαζόμενους δηλαδή, το γεγονός ότι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν παραχωρείται γραφείο στην αντιπολίτευση, όπως προβλέπεται από το νόμο. Είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Η Υπηρεσία δεν μου υποδεικνύει χώρο εντός του δημαρχείου με κανέναν τρόπο. Μέχρι και παρέμβαση δημιουργίας χώρου έχω κάνει. Ζήτησα να γίνει ένα σχέδιο για να δημιουργηθεί ένας χώρος εκεί όπου υπήρχε ένα υποτυπώδες κυλικείο, που έτσι κι αλλιώς στον δήμο μας δεν μπορεί να λειτουργήσει. Έχω κάνει πάμπολλες προσπάθειες. Η Υπηρεσία, δεν είναι η διοίκηση, η Υπηρεσία αρνείται. Στην ουσία λέει ότι δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει χώρος στο δημαρχείο του Κορδελιού»!

Δηλαδή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι καλός και θέλει να δώσει χώρο στην αντιπολίτευση μέσα στο δημαρχείο και μάλιστα συγκεκριμένο χώρο, αλλά η Υπηρεσία δεν τον δίνει, γιατί μάλλον δεν είναι τόσο καλή όσο ο πρόεδρος! Δηλαδή είναι να αναρωτιέται κανείς σε ποιον τα λέει αυτά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει την απαίτηση να τα πιστέψει! Ο κύριος Ρούμελης συνέχισε απευθυνόμενος στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καμαρινό, λέγοντας τα παρακάτω:

«Το έχουμε ξανασυζητήσει. Σας το έχω θέσει. Και εσείς και ο κύριος Σούλας έχετε αρνηθεί. Δεν θέλετε εκείνον τον χώρο. Εκείνος είναι κανονικό γραφείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχει όλη την υποδομή που χρειάζεται, με τηλέφωνο, με internet, με όλα. Στο δημαρχείο του Κορδελιού. Εάν το θελήσετε, αύριο το παίρνετε. Αλλιώς στο δημαρχείο του Ευόσμου, εδώ το κεντρικό, δυστυχώς, στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου δηλαδή, η Υπηρεσία δεν μας δίνει χώρο. Αυτό μπορώ να πω. Τώρα ότι θέλετε χρεώστε μου. Αλλά σας το λέω ειλικρινά έχω κάνει τις προσπάθειες. Δεν ήθελα να μιλήσω αλλά το βάζετε, το ξαναβάζετε. Τι να κάνω κι εγώ; Ομολογία, απολογία, ότι θέλετε πείτε».

Σίγουρα υπάρχει χώρος για να παραχωρήσει στην αντιπολίτευση ο κύριος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στους μύλους Μελισσάρη! Γιατί δεν τους δίνει εκεί έναν χώρο, που σίγουρα θα είναι πιο μεγάλος και πιο όμορφος; Όταν ο πρόεδρος λέει ότι δεν ήθελε να μιλήσει, αλλά τον ανάγκασε η αντιπολίτευση, τι εννοεί; Ότι δεν ήθελε να ρίξει την ευθύνη για το γραφείο της αντιπολίτευσης στην Υπηρεσία, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει; Πώς αισθάνεται, ως συνδικαλιστής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που φόρτωσε την ευθύνη για το γραφείο της αντιπολίτευσης στις Υπηρεσίες του δήμου;

«Πολιτική βούληση χρειάζεται κύριε πρόεδρε», είπε ο Γιάννης Καμαρινός, μετά τα όσα άκουσε από τον κύριο Γιώργο Ρούμελη, και είχε απόλυτο δίκιο. Για να δοθεί γραφείο στην αντιπολίτευση στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου χρειάζεται πολιτική βούληση. Η επίλυση του ζητήματος είναι πρόβλημα της διοίκησης και όχι κάποιας Υπηρεσίας και κάποιου εργαζόμενου. Προφανώς τα όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος Γιώργος Ρούμελης, εξέφραζαν ολόκληρη τη διοίκηση και όχι τον εαυτό του. Άλλωστε κανένας από τη διοίκηση του δήμου δεν αντέδρασε στα όσα ακούστηκαν.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ