Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπειλές σε βάρος του πρώην δημάρχου Πέτρου Σούλα και της οικογένειάς του

Απειλές σε βάρος του πρώην δημάρχου Πέτρου Σούλα και της οικογένειάς του

Κατά τη συνεδρίαση της 14ης Απριλίου 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, ο πρώην δήμαρχος Πέτρος Σούλας σε παρέμβασή του μίλησε για απειλές σε βάρος του και σε βάρος της οικογένειάς του. Είπε συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος:

«Δεν είναι μια βεντέτα μεταξύ μιας διοίκησης του δήμου και των εργαζομένων. Είναι μια διαμάχη μεταξύ κακώς νοούμενων συνδικαλιστών που παρασύρουν και τους υγιείς συνδικαλιστές του δήμου μας ενάντια στην κάθε διοίκηση.

Εγώ προσωπικά καταγγέλθηκα ανώνυμα για παράνομο πλουτισμό. Ελέγχθηκα από πολλά όργανα και βγήκε απόφαση-πόρισμα ότι με τα εισοδήματα που δήλωνα κάθε χρόνο θα μπορούσα να έχω πολύ μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία. Πάει αυτό.

Κατηγορήθηκα για διάφορους λόγους. Είτε με αφορούσε είτε δεν με αφορούσε εμπλέκαν πάντα και το όνομά μου. Μηνύθηκα πρόσφατα. Είχα κι άλλες μηνύσεις και πιθανότατα να υπάρξουν κι άλλες καταδίκες γιατί στην τελευταία καταδίκη ισχυρίστηκε ο μάρτυρας κατηγορίας, συνδικαλιστής, ότι ο δήμος δεν ήθελε να δώσει το γάλα γιατί ήθελε να γλιτώσει χρήματα. Ξέρετε πολύ καλά ότι πληρώσαμε 2.500.000 ευρώ σε εργαζομένους, ίσως ο μοναδικός δήμος που πλήρωσε τα πάντα έντοκα σε όλους τους εργαζόμενους. Θα κολλούσαμε στις 20.000 – 25.000 ευρώ;

Τελικά απειλήθηκα κιόλας. Είναι η πρώτη φορά που το λέω. Απειλήθηκα. Την πρώτη φορά με e-mail. Να πεθάνουν τα παιδιά μου. Απευθύνθηκα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος. Βρέθηκε αυτός που έστειλε το e-mail. Ήρθε και μου ζήτησαν συγνώμη, ότι δήθεν μπήκε κάποιος άλλος συγγενής τους από το κομπιούτερ τους και έστειλε το μήνυμα για το θάνατο των παιδιών μου.

Απειλήθηκα ξανά τηλεφωνικώς εναντίον της οικογένειάς μου και των παιδιών μου. Να αφήσω ήσυχους κάποιους εργαζόμενους συγκεκριμένα. Πήγα πάλι στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και παρέδωσα το τηλέφωνό μου. Όταν ήρθαν την πρώτη φορά και μου ζητήσαν συγνώμη, είπα εντάξει, να λήξει εδώ το θέμα, τουλάχιστον να μην έχω το νου μου στη μία απειλή, να έχω το νου μου μόνο στην άλλη την απειλή.

Όλα αυτά, πιστεύετε εσείς, ότι αφορούν υγιείς ανθρώπους, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα κάποιων εργαζομένων που παρασύρονται απ’ όλη αυτή την ιστορία; Θα σας διαβάσω μόνο κύριε πρόεδρε τι είπε ένας συνδικαλιστής στο Δημοτικό Συμβούλιο απευθυνόμενος στη δική σας διοίκηση:

“Σήμερα είναι η ευκαιρία σας. Μπορείτε είτε να σταματήσετε τον πόλεμο, που και η νέα διοίκηση του δήμου πάει να ξεκινήσει, είτε να τα προσπεράσετε και να γίνετε σύμμαχοι στην καινούργια κατηφόρα που θα πάρει ο δήμος”.

Απειλούν οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές για την καινούργια κατηφόρα που θα πάρει ο δήμος! Γιατί φανταζόμαστε, λέει, ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν άπραγοι. Όπως κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα, θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους εναντίον όλων εκείνων που έχουν συμβάλει στις αναίτιες και παράνομες διώξεις τους. Δικαίωμά τους. Συνεχίζει όμως:

“Και φυσικά θύματα όλης αυτής της κατάστασης δεν θα είναι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και ο δήμος”.

Ξανά απειλεί ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει ο δήμος. Υπάρχει και γραπτή ανακοίνωση γι’ αυτό. Κάποιοι συνάδελφοι την έχουν».

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ