Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ διοίκηση του δήμου θεωρεί ασφαλή τον τρόπο επαναλειτουργίας των Λυκείων;

Η διοίκηση του δήμου θεωρεί ασφαλή τον τρόπο επαναλειτουργίας των Λυκείων;

Σε ετοιμότητα δηλώνει για μία ακόμα φορά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου για την ομαλή επαναλειτουργία των Λυκείων, τη Δευτέρα 12 Απριλίου, συμβάλλοντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, στην ασφαλή επάνοδο μαθητών κι εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες!

Ομοσπονδίες ιατρών, καθηγητών και δασκάλων εκφράζουν τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες τους επειδή τα Λύκεια ανοίγουν έτσι ακριβώς όπως έκλεισαν χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι καθαρισμοί των σχολικών αιθουσών, τα καθαριστικά και τα αντισηπτικά υπήρχαν και πριν στα σχολεία. Το μόνο που προστέθηκε είναι ένα self test, το οποίο με ατομική ευθύνη μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών θα λύσει, κατά τη γνώμη της πολιτείας, το πρόβλημα. Προφανώς εάν δεν το λύσει και έχουμε επιδείνωση της κατάστασης, θα φταίνε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Οι ομοσπονδίες ιατρών, καθηγητών και δασκάλων μιλούν για μέτρα όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια. Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου έχει την τύχη να στελεχώνεται από πολλούς εκπαιδευτικούς και ιατρούς. Οι εκπαιδευτικοί και οι ιατροί της διοίκησης του δήμου δεν έχουν να πούνε τίποτα για τον τρόπο που ανοίγουν τα Λύκεια; Δεν συμφωνούν με αυτά που λένε οι Ομοσπονδίες τους; Συμφωνούν ότι ο τρόπος που επανέρχονται οι μαθητές του Λυκείου στα σχολεία είναι ασφαλής; Πάλι τα ίδια, δηλαδή, με την επαναλειτουργία των σχολείων τον περασμένο Σεπτέμβρη που η διοίκηση του δήμου συμμετείχε στη φιέστα της υπουργού Παιδείας η οποία έγινε στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ