Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣυγκίνηση  και χαρά προκάλεσε η δράση «KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»

Συγκίνηση  και χαρά προκάλεσε η δράση «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ»  
ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ «ΖΩΗΣ» 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ»  
«KIDS SAVE LIVES» & « I SAVE LIVES »  
…αλήθεια είναι!  
    

Έκπληξη, συγκίνηση αλλά  και χαρά προκάλεσε σε όλους όσοι παρακολούθησαν είτε από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο  outube, είτε από τη σελίδα του ενημερωτικού site NEWS.MAKEDONIAS.GR στο  facebook, είτε από  το κανάλι Πρώτων Βοηθειών του KIDS SAVE IVES την  πρωτότυπη και «απίστευτη» δράση  που οργάνωσε ο  Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, την Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Κορδελιού, σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» συμμετέχοντας  στον   εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας. 

Με πρωταγωνιστές της πρωτοποριακής δράσης τα παιδιά οι εμπλεκόμενοι φορείς ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ – εν καιρώ υγειονομικού πολέμου – όλες τις ιατρικές και νοσηλευτικές δυνάμεις της χώρας μας, οι οποίες βρίσκονται από την πρώτη μέρα στην πρώτη γραμμή σε όλα τα μέτωπα της μάχης με τον κορονοιο.


Η εκδήλωση άρχισε με το μήνυμα του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε

« Με μεγάλη χαρά συμμετέχω σήμερα και εγώ στη δράση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση. Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα υγείας και πρωτοβουλίες όπως αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητικές για το έργο όλου το υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας το οποίο παραπάνω από ένα χρόνο τώρα, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του αόρατου κοινού εχθρού μας του κορονοιου .Συγχαίρω τον ανθρωπιστικό οργανισμό kids save lives ο οποίος εδώ και μία δεκαετία εκπαιδεύει τα παιδιά μας μες στα σχολεία τους για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ενώ ταυτόχρονα έχει αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο απινιδωτών σε Εθνικό επίπεδο με σκοπό την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής στην Ελλάδα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσω αυτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχουν εκπαιδευτεί δωρεάν δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες εκατοντάδες σχολεία ,κοινότητες, ορφανοτροφεία, κατασκηνώσεις, στρατόπεδα, συλλόγους και άλλους φορείς με μια δράση που δεν φρέναρε από την πανδημία και παρά το γεγονός ότι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν δίνεται το φιλί της ζωής, η δράση συνεχίζεται.

Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι αυτή η αξιέπαινη πρωτοβουλία ξεκίνησε στη χώρα μας το 2007 από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, από δυο διασώστες σε πληρώματα του ΕΚΑΒ από τον Αναστάση και την Κατερίνα , μέλη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σήμερα θέλω ως επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας να εκφράσω την υπερηφάνεια μου για αυτό . Κλείνοντας τον χαιρετισμό μου θέλω να κάνω μια έκκληση σε όσους όσοι μας παρακολουθούν σε όλη τη χώρα ειδικά στη Μακεδονία μας για την τήρηση των μέτρων ατομικής Προστασίας και με αυτό τον τρόπο να προστατεύσετε τις οικογένειές σας και τους φίλους. Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και θα ήταν κρίμα να καταστρέψουμε τώρα την προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε τον τελευταίο ένα χρόνο. Το ξέρω είναι δύσκολο αναγνωρίζω την κόπωση που υπάρχει στα παιδιά μας όμως είναι οι πρωταγωνιστές της σημερινής εκδήλωσης και μας δείχνουν τον δρόμο, είναι ο δρόμος Αλληλεγγύης και ο δρόμος αλληλοβοήθειας. Σε λίγο η Μαρία, ο Ραφαήλ και ο Αύγουστος που έχουν εκπαιδευτεί στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση θα μας δείξουν πως τα παιδιά μπορούν και σώζουν ζωές και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε μέσω των παιδιών ότι τηρώντας τα δέντρα και προσφέρονται στους γύρω μας μπορούμε και εμείς να σώσουμε μία Ζωή. Καλή επιτυχία σε όλους ».

Αμέσως μετά προβλήθηκε το μήνυμα του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη ο οποίος αναφερόμενος αποκλειστικά στα παιδιά μεταξύ άλλων τόνισε « Είναι κρίμα που λόγω κορονοϊού η αίθουσα είναι άδεια. Σε άλλες συνθήκες θα ήταν γεμάτη από γονείς αλλά και παιδιά που θα ήθελαν να δουν από κοντά μαθήματα ζωής. Θα ήθελα να δω μαθητές και μαθήτριες που έγιναν δάσκαλοι ζωής και να χειροκροτήσουν τόσο τα παιδιά όσο και τους εκπαιδευτές τους. Γιατί είναι σπουδαίο , είναι συγκλονιστικό αυτό που γίνεται . Μαθαίνουμε κι εμείς από αυτά τα παιδιά . Οι μαθητές αυτοί είναι υποδείγματα και παραδείγματα μίμησης . Συνηθίζουμε να λέμε ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα για το αύριο. Αυτά τα παιδιά γνωρίζουν πως να εκτελέσουν ΚΑΡΠΑ, είναι ελπίδα και για το σήμερα . Και η ελπίδα θα μεγαλώνει όσο τα παιδιά αυτά ακολουθώντας το ένα το παράδειγμα του άλλου θα αυξάνονται και θα διδάσκουν τους γύρω τους. Και αυτό ήδη αποδεικνύεται στην πράξη . Από το 2018 όταν η μικρή Νεφέλη έσωζε μια ανθρώπινη ζωή στις Αφύδνες της Αττικής , ως σήμερα δεν έχει κυλήσει πολύς χρόνος . Κι όμως έγιναν πολλά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απλώνεται ήδη σε όλη τη χώρα. Ολοένα περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν σε αυτό. Δημιουργείται έτσι μια νέα δράση, μια νέα κατάσταση. Η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Είναι σπουδαίο είναι συγκινητικό παιδιά, όπως τα τρία παιδιά που θα δούμε στη συνέχεια να μπορούν να επαναφέρουν στη ζωή έναν συνάνθρωπό μας . Είναι σπουδαίο και συγκινητικό τα παιδιά να γίνονται δάσκαλοι. Ας τα καμαρώσουμε λοιπόν με πολλά μεγάλα μπράβο από τη καρδιά μας.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, μεταξύ άλλων δήλωσε « Ως δήμαρχος βρίσκομαι μπροστά σε μια έκπληξη. Και ως γιατρός βρίσκομαι μπροστά σ΄ένα όνειρο, σ ένα στόχο που εσείς, παιδιά τον κάνατε πραγματικότητα.

Ως δήμαρχος καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στον δήμο μας, 3 από τους 70.000 εκπαιδευμένους μαθητές που μπορούν να σώσουν ζωές και μάλιστα από σας έχουν σωθεί μέχρι τώρα και 22 συνάνθρωποι μας. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ταυτόχρονα όμως λυπάμαι πολύ παιδιά που αυτή η υποδοχή γίνεται σε ένα άδειο θέατρο ενώ θα μπορούσαμε σήμερα να είμαστε στην κατάμεστη από συμμαθητές σας αυλή ενός σχολείου από τα 107 που έχει ο δήμος η στην πλατεία Ευόσμου η στο αμφιθέατρο του Ελευθερίου Κορδελιού! Και φυσικά θα σας υποδεχόταν οι 19.000 συνομήλικες συμμαθητές και όχι μόνο ο δήμαρχος με την αντιδήμαρχο. Αλλά και ως γιατρός όμως σήμερα βρίσκομαι μπροστά σε μια έκπληξη. Γιατί αυτό που λέμε όλοι οι γιατροί- παγκοσμίως- όταν βρισκόμαστε μπροστά σ έναν εμφραγματία, σ έναν καρδιοπαθή που καταλήγει, είναι ένα πράγμα . Τι κρίμα να μην είχε βοήθεια από κάποιον εκείνα τα 3-4 λεπτά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Αυτό το έχω πει κι εγώ πολλές φορές .Και σήμερα διαπιστώνω ότι αυτήν την παγκόσμια ενδόμυχη σκέψη διαπίστωση την έκανε πράξη ένας Έλληνας διάσωσης από το χώρο του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας, ο Αναστάσης Στεφανακης τον οποίο συγχαίρω γιατί «σκέφτηκε παγκόσμια και έδρασε τοπικά»!

Ο Αναστάσης Στεφανάκης, δημιούργησε τον πρώτο και μοναδικό στη Ευρώπη και την Ελλάδα, οργανισμό με το πολύ απλό και ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ όνομα « ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» και τρέχει – χρόνια τώρα – σε όλη την Ελλάδα, από σχολείο σε σχολείο- να προλάβει αυτά τα καθοριστικά 3 – 4 λεπτά που κρίνουν τη ζωή όλων μας εκπαιδεύοντας, εσάς παιδιά, μέσα στα σχολεία σας, με το σκεπτικό ότι εσείς βρίσκεστε πάντα δίπλα σ έναν μεγάλο ο όποιος μπορεί κάποια στιγμή να κινδυνεύσει η ζωή από ένα έμφραγμα, από έναν πνιγμό.

Ως γιατρός οφείλω να σας πω και κάτι ακόμη ότι με αυτήν σας την εκπαίδευση βοηθάτε πολύ και τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας γιατί θα είστε οι πρώτοι που θα έρχεστε σε επαφή με το περιστατικό πριν φθάσει το ΕΚΑΒ κι εμείς οι γιατροί.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, την κ. Πεσματζόγλου Δεβετζή για την σημερινή έκπληξη. Ήταν πράγματι μια ευχάριστη έκπληξη ΖΩΗΣ! Και μόλις τελειώσει αυτός πόλεμος, θα μπουν και τα δικά μας σχολεία σ αυτόν τον αγώνα τον αγώνα της ΖΩΗΣ. Ο αγώνας για τη ΖΩΗ στο δήμο μας-μόλις άρχισε. Αυτό είναι μήνυμα που στέλνουμε από το δήμο μας ευχαριστώντας για άλλη μια φορά τους μεγάλους ήρωες της εποχής μας με τις άσπρες μπλούζες. Σας αγκαλιάζω και σας υπόσχομαι παιδιά ότι θα ξανά συναντηθούμε, θα βρεθούμε ξανά. Καλώς μας ήρθατε παιδιά της ΖΩΗΣ!


Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή δήλωσε

Αν μου έλεγαν ότι ένα μικρό παιδί μπορεί να σώσει τη ζωή ενός μεγάλου ανθρώπου ειλικρινά δεν θα το πίστευα ποτέ. Και ειδικά εάν σήμερα δεν ήταν 7 Απριλίου αλλά 1η Απριλίου θα έλεγα ότι πρόκειται για πρωταπριλιατικο ψέμα. Κι όμως δεν είναι ψέμα. Αλήθεια είναι . Όπως είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ συγκινημένη γιατί σήμερα μοιράζομαι μαζί σας, μία από τις πιο όμορφες στιγμές της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος, η Μαρία, ο Ραφαήλ και ο Αύγουστος που εκπαιδεύθηκαν να σώζουν ζωές, είναι μαζί μας για να στείλουμε όλοι μαζί σήμερα παγκόσμια ημέρα Υγείας ένα διαφορετικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Ίσως το πιο ελπιδοφόρο και το πιο αισιόδοξο μήνυμα «ΖΩΗΣ» κόντρα στην απαισιόδοξη και ανέλπιδη περίοδο που ζούμε . Για σκεφθείτε το – για λίγο- είναι δίπλα μας και κυκλοφορούν ανάμεσα μας σε όλη την Ελλάδα 70.000 μικρά παιδιά, εκπαιδευμένα και ψύχραιμα να μας σώσουν. Ποιος θα το φανταζόταν ποτέ ότι δύο μικρά παιδικά χεράκια, θα ήταν δυνατά και ικανά να σώσουν μια ζωή. Παιδιά μου, μέσα από την καρδιά μου, να είστε ευλογημένα, να σας χαίρονται οι γονείς σας και να θυμάστε πάντα ότι το καθένα από σας, είναι κι ένας φορέας χαράς. Είστε η χαρά της ΖΩΗΣ μας. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν τον εμπνευστή, τον πρωτεργάτη, ιδρυτή και πρόεδρο του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» αυτόν τον μεγάλο σύγχρονο Έλληνα τον Αναστάση Στεφανάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Μήττας, αφού μετέφερε την στήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα σε κάθε πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορά στην πρόληψη, την προστασία και την προαγωγή της δημόσιας υγείας, θαύμασε και συνεχάρει τα παιδιά τους μικρούς διασώστες, αλλά και τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλει με την αρμόδια αντιδημαρχία στον τομέα της πρόληψης και της δημόσιας υγείας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μήνυμα του παγκόσμιου οργανισμού υγείας για το 2021 με το οποίο καλεί όλες τις χώρες σε μια νέα εκστρατεία για το χτίσιμο ενός πιο δίκαιου και υγιέστερου κόσμου, διότι όπως έδειξε ο COVID-19 , ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν πιο υγιείς και να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από άλλους.


« Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και γιατρό κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό αλλά και στην Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή για την εξαιρετική πρωτοβουλία να στείλουν μέσα από τον εορτασμό μιας συμβολικής παγκόσμιας ημέρας, μαζί με τα παιδιά και μέσα από τα παιδιά το πιο δυνατό μήνυμα ζωής σε όλους μας. Ελπίζουμε το μήνυμα των παιδιών να βρει αποδέκτες και η πρωτοβουλία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου μιμητές, γιατί ο στόχος όλων μας είναι πάνω απ όλα και πρώτα απ όλα είναι η διάσωση της ζωής» δήλωσε ο εκπαιδευτικός και ιδρυτικό μέλος του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» κ. Αναστάσης Σαμαράς εκπροσωπώντας και τον παρευρισκόμενο κ. Κωνσταντίνο Λαζαρίδη, Γενικό Οικογενειακο Ιατρο και μέλος του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES -Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».


Το αφιέρωμα του Δήμου μας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, βιντεοσκοπήθηκε σε τρεις φάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

για λόγους ασφαλείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας.

Στην 1η φάση της βιντεοσκόπησης , ένας μαθητής και μία μαθήτρια από τις 70.000 που έχουν εκπαιδευθεί έως τώρα στη χώρα μας- μας παρουσίασαν

«ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» ακόμη και με την προσαρμοσμένη στον covid19 Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι η διάσωση επιτυγχάνεται και χωρίς το «Φιλί της ζωής» – απαγόρευση λόγω κορονοιού -. Αρκεί η εκπαίδευση της Kαρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Καθώς επίσης και με την έγκαιρη χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή εντός 3-5 λεπτών, μπορεί να αναταχθεί μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία και να σωθεί ένας άνθρωπος.

Πρόκειται για την Μαρία Λαζαρίδη, μαθήτρια Β’ Γυμνασίου, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη [Πρωταθλήτρια Δημ. Σχολείων Ελλάδας του KIDS SAVE LIVES CHAMPONSHIP 2019, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών]

-και τον Ραφαήλ Λαζαρίδη μαθητή ΣΤ’ Δημοτικού, Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα»

-ΕΚΠΛΗΞΗ προκάλεσε με τις καταπληκτικές του δεξιότητες ο μικρότερος εθελοντής του ΚΟΣΜΟΥ και του KIDS SAVE LIVES, ο 5χρονος Αύγουστος Θωμαΐδης Κόττης.

Στη 2η φάση της βιντεοσκόπησης, ο εμπνευστής, ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» κ. Αναστάσης Στεφανάκης αφού ευχαρίστησε με πολύ θερμά λόγια τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό και την Αντιδήμαρχο κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή παρουσίασε αναλυτικά τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «KIDS SAVE LIVES -Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» λέγοντας ότι ξεκίνησε το έργο του το 2010 και συστάθηκε ως οργανισμός το 2016, στοχεύοντας στην αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής στην Ελλάδα, μέσα από 4 άξονες:

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ KIDS SAVE LIVES
» διάδοση δωρεάν εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ – Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία & συλλόγους και φορείς
» διάδοση, τοποθέτηση και καταγραφή των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε δημόσιους χώρους
» οργάνωση κοινοτήτων και σχολείων, δημιουργία Πρώτων Ανταποκριτών [First responders]
» χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τη διάσωση όπως η ολοκληρωμένη πλατφόρμα iSAVElives
με σκοπό την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής στην Ελλάδα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’ KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” και το Εργαστήριο Δεξιοτήτων ‘’Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές’‘ που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσoκομειακής Φροντίδας, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 70.000 μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς σε περισσότερα από 700 σχολεία της Χώρας, με την εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων πιστοποιημένων εκπαιδευτών του European Resuscitation Council [έγκριση ΥΠΑΙΘ].

Πρωταρχικός στόχος του Οργανισμού

είναι η θεσμοθέτηση μαθήματος Α’ Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταυτόχρονη προαγωγή του εθελοντισμού και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο [κατάθεση Πρότασης Σχεδίου Νόμου στην Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως, 2019].

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμαLIFE FORCE, από τον Οκτώβριο του 2022 θα έχει την δυνατότητα προεκπαίδευσης μικρών παιδιών 6-10 ετών της Ευρώπης, σε δεξιότητες Α’ Βοηθειών μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων [έγκριση-χρηματοδότηση ΙΚΥ, ERASMUS+ KA2].

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΙΣ Α’ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Οι καινοτόμες διαδικτυακές εφαρμογές iSAVElives [σε συνεργασία με την Microsoft] και Χάρτης Απινιδωτών, έχουν την δυνατότητα της άμεσης ενεργοποίησης του 112-166 και της εκπαιδευμένης κοινότητας, με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών από τους Πρώτους Ανταποκριτές [First Responders: εκπαιδευμένοι πολίτες, επαγγελματίες υγείας εκτός υπηρεσίας], μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Για το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό – επιστημονικό – ερευνητικό και κυρίως ανθρωπιστικό έργο του KIDS SAVE LIVES και την συμβολή στη διάσωση της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ο Οργανισμός βραβεύτηκε τo 2018 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης: Peter Basket Bursary αλλά και πολλούς Ελληνικούς φορείς.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ « I save lives» η οποία θα καλεί το 166 και το 112 σε επείγοντα περιστατικά και θα τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Η εφαρμογή αυτή, που θα προσφέρει αρκετές ακόμη υπηρεσίες και δυνατότητες και για την προεκπαίδευση όσων θέλουν να βοηθήσουν στο επείγον και για την αντιμετώπιση του επείγοντος, θα αλλάξει πραγματικά τον τρόπο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Πρόκειται για ένα εργαλείο που θα μπορούν να έχουν στα κινητά τους όλοι οι Έλληνες και οι ξένοι παραθεριστές ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στην 3η φάση της βιντεοσκόπησης τα αγαπημένα αλλά και συμβολικά τραγούδια των παιδιών, ( με το θέμα της δράσης, με την εποχή που ζούμε και κυρίως με την ευχή όλων μας )

« Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν» Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος και

«Θα Βρεθούμε Ξανά » Στίχοι : Τάσος Σαμαρτζής Μουσική: Νότης Μαυρουδής

ερμήνευσαν και χόρεψαν με πολύ χαρά

Η Μαριάνθη Τσιβούλα μαθήτρια Α΄ Γυμνασίου μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου – στο πιάνο και στο τραγούδι

Η Νικολέττα Γεωργία Τσιβούλα μαθήτρια Δ’ Δημοτικού – τραγούδι και χορό

και ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης μαθητής Α’ Γυμνασίου – κιθάρα και τ ραγούδι

Χορηγοί:

Ενημερωτικό site NEWS.MAKEDONIAS.GR

ΩΔΕΙΟ « ΕΝ ΤΕΧΝΗ»

ΤΕΛΙΚΑ

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ»

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

και αυτό πρέπει να το μάθει …

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!

Εάν θέλετε να δείτε πως…αναζητήστε την ιστοσελίδα

www .kidssavelives.gr

Οργάνωση – Συντονισμός – Παρουσίαση:

Νίκη Στρατηλάτη , Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ