Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ Γιώργος Ρούμελης θα ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να ζητήσει...

Ο Γιώργος Ρούμελης θα ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να ζητήσει τίποτε άλλο;

Ο Γιώργος Ρούμελης, εκτός από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, διευθυντής σχολείου και συνδικαλιστής. Εάν είναι καλός ή κακός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα κριθεί στο τέλος της θητείας του. Είναι γνωστό όμως ότι ο κύριος Ρούμελης είναι καλός καθηγητής και καλός διευθυντής.

Η παιδαγωγική κοινότητα εδώ και αρκετό καιρό ζητάει να ανοίξουν τα σχολεία γιατί δεν είναι λογικό τα παιδιά να είναι μακριά από το φυσικό τους χώρο που είναι το σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί όμως που ζητούν το άνοιγμα των σχολείων, ζητούν και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ώστε αυτό το άνοιγμα να γίνει με ασφάλεια.

Εάν ο Γιώργος Ρούμελης ως καθηγητής, ως διευθυντής σχολείου και ως συνδικαλιστής συνέτασσε μια επιστολή ή ένα ψήφισμα για το άνοιγμα των σχολείων, δεν θα έγραφε σ’ αυτό για την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για την ανάγκη στελέχωσής του; Δεν θα έγραφε για την ανάγκη ενίσχυσης των σχολείων με παιδαγωγούς και για την ανάγκη μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη;

Είμαστε σίγουροι ότι ο κύριος Ρούμελης θα τα έγραφε όλα αυτά, γιατί και καλός παιδαγωγός είναι και υψηλό αίσθημα ευθύνης έχει. Γιατί όμως ο Γιώργος Ρούμελης ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου συνέταξε ψήφισμα για το άμεσο άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη χωρίς να γράψει ούτε μια λέξη για την ανάγκη ενίσχυσης του Συστήματος Υγείας και γιατί δεν δέχτηκε να γίνει μια τέτοια προσθήκη στο ψήφισμα;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά του κυρίου Ρούμελη δεν ήταν πολιτική και δεν συνδέεται με τη συμπεριφορά όσων λένε ότι το Σύστημα Υγείας είναι σε καλή κατάσταση και ότι δεν χρειάζεται καμία ενίσχυση ή ότι δεν είναι δυνατόν να δοθεί παραπάνω ενίσχυση από αυτήν που ήδη δόθηκε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Γιώργος Ρούμελης έδρασε με ταχύτητα και άγχος, γι’ αυτό και δεν γράφτηκε στο ψήφισμα το αυτονόητο.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ