Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Δυνατό δεν σε κάνουν τα όσα περνάς, αλλά τα όσα ξεπερνάς»

«Δυνατό δεν σε κάνουν τα όσα περνάς, αλλά τα όσα ξεπερνάς»

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματική και με μια ανατρεπτική διαδραστική παρουσίαση άνοιξε η αυλαία του 2ου κύκλου των διαδικτυακών ενημερωτικών διαλέξεων τον οποίο οργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου ΔΗΚΕΚΕ, όλο τον μήνα Απρίλιο, κάθε Σάββατο στις 4.00 το απόγευμα και θα μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube και από τη σελίδα του ενημερωτικού site NEWS . MAKEDONIAS . GR στο facebook που είναι και χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ( https://www.facebook.com/newsmakedonias .

« Για να είμαστε στη ζωή των παιδιών μας αύριο χρειάζεται να φροντίζουμε τον εαυτό μας σήμερα! Η αυτοφροντίδα των γονέων είναι προτεραιότητα και όχι πολυτέλεια καθώς έτσι μπορούμε να είμαστε πιο ουσιαστικά εκεί με τα παιδιά μας αλλά δίνοντας επίσης και το μήνυμα στα παιδιά πώς να φροντίζουν τον εαυτό τους στις σχέσεις που δομούν» δήλωσε η ομιλήτρια Ευφροσύνη Μήτσιου Ψυχολόγος Mental Trainer » από το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου .

Η κ. Ευφροσύνη Μήτσιου Ψυχολόγος Mental Trainer, «αντιμετώπισε και δούλεψε» με το πάνελ των συνομιλητών της, ως μια ομάδα ενδυνάμωσης πάνω σ’ ένα αποκαλυπτικό παιγνίδι αυτογνωσίας και ψυχοσωματικών ασκήσεων. Με ένα ιδιαίτερα φιλικό, προσιτό, επικοινωνιακό και παραστατικό τρόπο, με τον πλούσιο και περιγραφικό της λόγο, καθήλωσε τους εκατοντάδες διαδικτυακούς φίλους του facebook και του youtube μέχρι τέλους. Αυτό που «απογείωσε» την ομιλία της, ήταν το γεγονός ότι ενέταξε τις ερωτήσεις των δημοτών μέσα στην ομιλία και αυτό της προσέδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη στη ροή, όπως επίσης και οι ψυχοσωματικές ασκήσεις στις οποίες συμμετείχαν με έκπληξη οι συνομιλητές της.



Την 1η εκδήλωση του 2ου διαδικτυακού κύκλου χαιρέτισαν

-Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναφέρθηκε στο άγχος το οποίο ευθύνεται είτε κινητοποιώντας μια εσωτερική μας δύναμη για να κάνουμε καλυτέρα πράγματα στη ζωή μας, είτε μας αποθαρρύνει να κάνουμε κάποιες ενέργειες για τις οποίες μας προκαταβάλλει σε τέτοιο βαθμό ώστε η αποτυχία μας να είναι προδιαγεγραμμένη. Ο κ. Μανδαλιανός έφερε ως παράδειγμα τον σύγχρονο γονέα ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι ανταγωνιστικός, πολυάσχολος, απαιτητικός, ανικανοποίητος, και αποτελεί λάθος πρότυπο και παράδειγμα στο παιδί του. Δεν μπορεί να θέλουμε να είμαστε και πρώτοι και καλύτεροι σε όλα. Γιατί αυτό απλά δεν γίνεται. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που σε κάτι θα είναι καλύτεροι από μας. Τον ανταγωνισμό και την αρρωστημένη δική μας προσήλωση στην ανταγωνιστική μας νοοτροπία δεν πρέπει να την περάσουμε στα παιδιά, τους κάνουμε κακό και ως παιδιά και ως ενήλικες αργότερα . Ο Δήμαρχος έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό του, αναφερόμενος στην δυνατότητα που έδωσε σε όλους μας ο εγκλεισμός της πανδημίας στο σπίτι, λέοντας ότι ‘ηταν και μία ευκαιρία για να ενδοσκοπήσουμε , να αναθεωρήσουμε προτεραιότητες και αξίες στις σχέσεις μας με την οικογένεια μας ώστε πρώτα να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και μετά το παιδί μας. Δεν πρέπει να φερόμαστε στο παιδί μας υποτιμητικά αλλά υποστηρικτικά. Να το ενθαρρύνουμε και να επιβραβεύουμε.


Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας-Δημόσιας Υγείας- ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή άνοιξε την ομιλία της ευχόμενη καλή επιτυχία στον 2ο κύκλο των ενημερωτικών διαλέξεων, τονίζοντας ότι γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Αναμφίβολα συνέχισε πρόκειται για τον πιο σημαντικό και παράλληλα πιο απαιτητικό ρόλο της ζωής του καθενός μας. Οι εποχές άλλαξαν αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς, αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς τα παιδιά μας κι αλλιώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας τα παιδιά τους. Νομοτελειακά όλα αλλάζουν

αρκεί όμως να περνάνε από γενιά σε γενιά κάποιες αξίες και ιδανικά αναλλοίωτα, όπως οι αρχές της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας που είναι και η κοινή μας ταυτότητα. Επειδή όμως η εποχή που ζούμε είναι ιδιαίτερα φορτισμένη με πολύ άγχος για όλους, είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αφού δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό. τουλάχιστον να το διαχειριστούμε μεθοδικά και αποτελεσματικά . Η Αντιδήμαρχος έκλεισε τον χαιρετισμό της προτρέποντας τους δημότες, όποτε χρειαστούν βοήθεια να μην διστάσουν να απευθυνθούν στο Κέντρο Στήριξης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ. Υπάρχουν λύσεις και τρόποι. Όλα είναι στο χέρι μας, επαναλαμβάνοντας ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι πάντα κοντά στους δημότες.

Προς ενημέρωση των συνδημοτών μας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία της κ. Ευφροσύνης Μήτσιου Ψυχολόγου Mental Trainer με Θέμα: “Ενδυνάμωση Γονέων. Πώς να βοηθήσω εμένα και το παιδί μου με το άγχος και την αυτοπεποίθηση ” .

«Το άγχος είναι μια από τις παρέες μας πλέον στην καθημερινότητα μας, άλλοτε βοηθητική και άλλοτε πιεστική.
Τα έντονα μπλοκάρισματα όπως η κρίση πανικού είναι ένα δώρο που έρχεται να μας δείξει ότι ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας δεν μας βοηθά. Θα φύγει να το ξέρετε όταν θα έχετε αλλάξει εσείς συνεπώς και η ζωή σας!
Πολύτιμο για να αλλάξω είναι να καταλαβαίνω με ποιο τρόπο με επισκέπτεται το άγχος [αλλαγές ύπνου/ διατροφής, υπερανάλυση, κρίση πανικού, δυσκολία συγκέντρωσης, ευερεθιστότητα κλπ], πότε νιώθω άγχος, να το σημειώνω σε κάποιο ημερολόγιο και να μπορώ καλύτερα να διαχειρίζομαι αυτό που νιώθω.

Τεχνικές όπως οι αναπνοές, η αναβολή των αρνητικών σκέψεων, η αντικατάσταση των αρνητικών σκέψεων με άλλες πιο βοηθητικές σκέψεις, οι μικρές Φροντίδες καθώς και η φυσική δραστηριότητα/κίνηση είναι κάποια από τα υπερπολύτιμο εργαλεία της Ψυχολογίας που βοηθάνε ενήλικες και παιδιά για να
λειτουργούν με λιγότερο άγχος.
Στα παιδιά το άγχος έχει κάτι να πει αρκεί να τα ακούσουμε και προπονώντας το μυαλό τους στις τεχνικές ρύθμισης του άγχους μπορούν να φτάσουν στις δικές τους κορυφές!
Παράλληλα μπορούμε να ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών ακούγοντας περισσότερο και μιλώντας λιγότερο όπως επίσης τονίζοντας στα παιδιά αυτά που ήδη έχουν καταφέρει ή είναι και όχι αυτά που θέλουμε να καταφέρουν στο μέλλον.
Σε αυτή τη βιωματική ομιλία σήμερα σχετικά με το “Πώς να βοηθήσω εμένα και το παιδί μου να διαχειριστούμε το άγχος. Ενίσχυση αυτοπεποίθησης”

μπορεί να μην σας είχαμε κοντά ωστόσο εύχομαι η Αγάπη που βάλαμε σε όσα φτιάξαμε για εσάς και τα πολύτιμα παιδιά σας να φτάσει εκεί στις πολύτιμες ψυχές σας και να σας ενδυναμώσει.

«Δυνατό δεν σε κάνουν τα όσα περνάς αλλά τα όσα ξεπερνάς».

Προπονώντας το μυαλό μας.. Η ζωή αλλάζει όταν αλλάζουμε εμείς! –

Σας δίνω μια εικόνα απο αυτά που πιστεύω και που μπορώ να σας βοηθήσω να τα πετύχετε

  • Να κάνετε τη ζωή σας να μετρά
  • Να είστε ευτυχισμένοι ζώντας με ευγνωμοσύνη στο ‘ εδώ και τώρα
  • Να πετύχετε αυτό που θέλετε καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί, απλά δεν έχει αξιοποιήσει κατάλληλα το δυναμικό του και τις συνθήκες
  • Να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του μυαλού σας διότι αν μπορείτε να το φανταστειτε , μπορείτε να το κάνετε
  • Να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή και θα αλλάξει η ζωή σας

Και επειδή όπως λέω συχνά « τα καλύτερα δεν έρχονται, εμείς τα φέρνουμε » αποφασίστε τι θέλετε να φέρετε στη ζωή σας και πώς πραγματικά θέλετε να τη ζήσετε. Αν όχι τώρα .. πότε;

H διαδικτυακή εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube https://m.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA

και από τη σελίδα του ενημερωτικού site NEWS. MAKEDONIAS. GR στο facebook που είναι και χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων ( https://www.facebook.com/newsmakedonias

Οργάνωση Συντονισμός Παρουσίαση Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ