Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚλεάνθης Μανδαλιανός: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια...

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, για την αιφνιδιαστική απόφαση εξαίρεσης της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Σε επικοινωνία που είχε ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης με την «Αγκίδα» δήλωσε ότι η ανακοίνωση του δημάρχου θα εκδιδόταν χθες αλλά καθυστέρησε λόγω ενός πάρα πολύ θλιβερού συμβάντος στην οικογένεια του δημάρχου. Η ανακοίνωση του δημάρχου είναι η παρακάτω:
«Η απόφαση αναστολής της προγραμματισμένης για τις 5 Απριλίου επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, απειλεί με κατάρρευση το λιανεμπόριο, το οποίο έχει ήδη πληγεί σοβαρότατα. Μέχρι σήμερα μείναμε ενωμένοι, υπακούοντας τις εντολές των ειδικών και στηρίζοντας με τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος την εθνική προσπάθεια.
Το αποτέλεσμα ήταν τις τελευταίες ημέρες να γινόμαστε μάρτυρες της έμμεσης ομολογίας αποτυχίας των ειδικών, η οποία προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Η αντίδραση του εμπορικού κόσμου δεν είναι μόνο δικαιολογημένη, αλλά και αναμενόμενη μετά τις αντιφατικές αποφάσεις τους, οι οποίες αν συνεχιστούν θα ρίξουν τη χαριστική βολή στην αγορά.
Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όταν και εφόσον πληρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις αποφάσεις των ειδικών, οι οποίες τελικά θέτουν υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικό τους κύρος».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ