Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣτράτος Σιμόπουλος: Οφείλεται μία εξήγηση στου εμπόρους της Θεσσαλονίκης

Στράτος Σιμόπουλος: Οφείλεται μία εξήγηση στου εμπόρους της Θεσσαλονίκης

Το παρακάτω δελτίο τύπου με τίτλο «Θεσσαλονίκη-Παράταση Lockdown: Να εξηγηθεί η απόφαση και να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης» εξέδωσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κύριος Στράτος Σιμόπουλος σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξει η αγορά της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα:

«Χθες βράδυ η κυβέρνηση πήρε τη δύσκολη απόφαση αναστολής του ανοίγματος της Δευτέρας για το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη, στην Αχαΐα και στην Κοζάνη. Ο εμπορικός κόσμος αντιδρά, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από το πολυήμερο lockdown και το κόστος για ένα “άνοιγμα” που δεν θα γίνει. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να κατανοήσει τι άλλαξε σε μια ημέρα και το “άνοιγμα” έγινε “αναστολή”.

Θεωρώ ότι οφείλεται μια εξήγηση στους εμπόρους, ενώ οι τελευταίοι πρέπει να αποφύγουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η πανδημία είναι παρούσα και μάλιστα σε μεγάλη έξαρση στις τρεις προαναφερθείσες πόλεις.

Παράλληλα οι παραγωγικοί φορείς του εμπορίου και οι βουλευτές, κυρίως της ΝΔ, πρέπει να ζητήσουμε ώστε για το τοπικό αυτό lockdown να υπάρξει ειδική οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση που έχει αποδείξει τη δυνατότητά της να “ακούει”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ