Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη στο δημαρχείο Κορδελιού...

«Να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου παρουσία 15 υπαλλήλων και αιρετών την Παρασκευή 26 Μάρτη. Ο Σύλλογος ουσιαστικά κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου ότι παίζει με την υγεία των εργαζόμενων και ζητάει να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη και να κάνουν μοριακά τεστ. Η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι η παρακάτω:

   «Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Το σωματείο μας από την αρχή της πανδημίας εστίασε την προσοχή του στα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με στόχο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς οι εργασιακοί χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι οι κύριες εστίες μετάδοσης του ιού. Σ’ αυτή μας την προσπάθεια είχαμε, πολλές φορές, απέναντί μας τις δημοτικές αρχές, οι οποίες απέκρυπταν κρούσματα, δεν προχωρούσαν σε απολυμάνσεις χώρων, ενίσχυαν το συγχρωτισμό των εργαζομένων. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η παρέμβασή μας στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν πάνω από 15 κρούσματα σε εργαζόμενους. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τις πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και το λαό.

    Την Παρασκευή 26 Μάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου παρουσία 15 συναδέλφων και αιρετών. Ως σωματείο δηλώσαμε την αντίθεσή μας για την πραγματοποίηση τούτης της σύσκεψης στην δημοτική αρχή, αφού ακόμα κι αυτή η γενική και αόριστη νομοθεσία δεν επιτρέπει συγκεντρώσεις εντός δημοτικών κτηρίων με τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων. Εισπράξαμε την άρνηση της δημοτικής αρχής στο αίτημά μας για αναβολή της σύσκεψης και δυστυχώς έμελλε να γίνουμε “μάντεις κακών ειδήσεων”, καθώς ένας από τους παρευρισκόμενους βρέθηκε “θετικός” την επόμενη μέρα… Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι εδώ προκύπτουν εύλογα ερωτήματα. Ήταν τόσο αναγκαία αυτή η σύσκεψη;  Έπρεπε να συμμετέχουν δια ζώσης τόσα άτομα; Ενημερώθηκε άραγε ο γιατρός εργασίας για το θέμα που προέκυψε, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άλλα τρία κρούσματα μέσα στο δημαρχείο;

    Για να τελειώνουμε μ’ αυτήν την ιστορία και επειδή κάποιοι θεωρούν παιχνίδι την πανδημία, τους δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας.

    Απαιτούμε να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη και να κάνουν μοριακά τεστ. Να απολυμανθεί ο χώρος του Δημαρχείου καθώς και να γίνονται συχνές απολυμάνσεις στους χώρους του Δήμου, όπως και στα οχήματα και τα μηχανήματα. Να διενεργηθούν μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους συναδέλφους.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ