Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΕάν το Σαββατοκύριακο επιτρεπόταν η μετακίνηση στη Χαλκιδική…

Εάν το Σαββατοκύριακο επιτρεπόταν η μετακίνηση στη Χαλκιδική…

Το Σαββατοκύριακο πάρκα, πλατείες και η παραλία της Θεσσαλονίκης «βούλιαξαν» από κόσμο. Τα Μέσα Ενημέρωσης μιλούν για συνωστισμό και συγχρωτισμό.

Αναρωτιόμαστε, εάν επιτρεπόταν η μετακίνηση στη Χαλκιδική αν θα υπήρχε αυτός ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός στα πάρκα, στις πλατείες και στην παραλία της Θεσσαλονίκης! Πολύς κόσμος θα πήγαινε να συμμαζέψει το εξοχικό του, να καθαρίσει την αυλή του και ίσως δεν θα ερχόταν σε επαφή με κανέναν. Τουλάχιστον υποθέτουμε αυτό θα έκαναν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Μπορεί να έχουμε και άδικο. Ίσως να έπρεπε όλοι να μείνουν στη Θεσσαλονίκη και να κάτσουν στο σπίτι τους ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Αυτό το ξέρουν οι επιστήμονες, οι οποίοι όμως εδώ και καιρό αφήνουν και εξελίσσεται μία συνεχής κουβέντα με τον παπά! Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;! Σήμερα ανοίγει η αγορά, αύριο ανοίγει η αγορά! Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία, αύριο ανοίγουν τα σχολεία. Η συζήτηση αυτή δεν βοηθάει καθόλου τον κόσμο να καταλάβει ότι τα πράγματα είναι κρίσιμα, αφού καλλιεργεί μία χαλαρότητα σχετικά με τάσεις περιορισμού της πανδημίας, πράγμα που φαίνεται ότι δεν ισχύει.

Τάκης Φ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ