Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την 25η Μαρτίου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την 25η Μαρτίου

Με αισθήματα αλλά και με μηνύματα  Εθνικής ομοψυχίας, πίστης, ηρωισμού και εθνικής υπερηφάνειας να συνοδεύουν τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε με δέουσα  επισημότητα την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου  και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Σε ισχύ των αυστηρών υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις παρότι ήταν λιτές, κατάφεραν ωστόσο να αποδώσουν με σεβασμό τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες που θυσιάσθηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας, στέλνοντας  παράλληλα προς όλους, το ιστορικό μήνυμα της ΝΙΚΗΣ  και  της ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ. Ο  Ελληνισμός απέδειξε ότι μπορεί να αποτινάξει ζυγούς και να ξεπεράσει δυσκολίες όταν είναι ΕΝΩΜΕΝΟΣ .
Ήδη από παραμονή της εθνικής επετείου  με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμούπέντε ιστορικά λάβαρα της Επανάστασης ποτισμένα με το αθάνατο αίμα των προγόνων μας, κυματίζουν αγέρωχα και κοσμούν ισάριθμα δημοτικά κτίρια του Δήμου μας και στις δυο κοινότητες, ενώ έχουν αναρτηθεί και δύο μεγάλων διαστάσεων μπάνερ με έργα του Θεόδωρου Βρυζάκη για την Επανάσταση του 1821 στο Δημαρχείο Ευόσμου και στο πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του επετειακού έτους.
Το πρόγραμμα των πανηγυρικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου περιλάμβανε δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου, που ακολουθώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, Αντιδημάρχων και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων.
Με λατρευτική επισημότητα και  ιστορική  μεγαλοπρέπεια, τηρώντας όλα τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα του ΕΟΔΥ για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία, τελέσθηκε  η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου,  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα .
Λόγω των έκτακτων συνθηκών – καθώς δεν επετράπη εκφώνηση  πανηγυρικών ομιλιών στους χώρους κατάθεσης στεφάνων, στο Ηρώο της πλατείας δημαρχείου και στο μνημείο της πλατείας Σκρα- ο εορτασμός για την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 Χρόνων από την Επανάσταση και της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου  συνεχίστηκε διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Youtube.
Στο πλαίσιο της διαδικτυακής επετειακής εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρούμελης και στην οποία συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων, ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός απηύθυνε το μήνυμά για τη λαμπρή επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη διευθύντρια του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου κ. Ελένη Μουρτζίνου.Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διαδικτυακό παιχνίδι Ιστορίας με θέμα «1821 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ», στο οποίο συμμετείχαν με ενθουσιασμό δημότες όλων των ηλικιών.
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ