Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπαλλαγή των επιχειρήσεων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου από τα δημοτικά τέλη

Απαλλαγή των επιχειρήσεων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου από τα δημοτικά τέλη

Δεκτό έγινε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και την Αντιδημαρχία Οικονομικών Υπηρεσιών για απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη, για το χρονικό διάστημα που αυτές  βρίσκονται σε αναστολή.  Στόχος του μέτρου αυτού είναι η ελάφρυνση των τοπικών επιχειρήσεων που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω του κορονοϊού.

Απαραίτητη προϋπόθεση υπαγωγής στο μέτρο για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη είναι οι επιχειρήσεις να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με εντολή Δημόσιας Αρχής. Εάν δεν εμπίπτουν στους αντίστοιχους ΚΑΔ, οι αιτήσεις τους απορρίπτονται.

Σημειώνεται ότι για την ταχύτερη επεξεργασία των αιτήσεων από το Τμήμα Προσόδων, οι επαγγελματίες θα πρέπει να προβούν στην υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021, ημερομηνία που ωστόσο δεν είναι καταληκτική καθώς το σύστημα παραμένει ανοιχτό για όλο το διάστημα ισχύος των μέτρων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων γίνεται μέσω της πλατφόρμας των Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου (www.kordelio-evosmos.gr) και στο σύνδεσμο Αίτηση για Απαλλαγή Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για Επαγγελματίες . Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής υποβολής των  αιτήσεων, σας γνωστοποιούμε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Για την καταχώριση της αίτησής σας πρέπει να συμπληρωθεί ο ΚΑΔ της κύριας δραστηριότητας της επιχείρησής σας, όπως απεικονίζεται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISNET.
  • Εάν ο ΚΑΔ δε συμπεριλαμβάνεται στους ΚΑΔ αναστολής της Δημόσιας Αρχής δεν μπορείτε να προχωρήσετε στην καταχώριση της αίτησης (εμφανίζεται σχετικό μήνυμα).
  • Εάν η επιχείρηση έχει πάνω από έναν ΚΑΔ και κάποιος από αυτούς δε συμπεριλαμβάνεται στους ΚΑΔ αναστολής, η αίτηση θα απορριφθεί.
  • Στα πεδία “Διάστημα απαλλαγής από” και “Διάστημα απαλλαγής έως” συμπληρώνεται το χρονικό διάστημα αναστολής. Εάν τα διαστήματα αναστολής είναι πέραν του ενός, με τη χρήση του, ανοίγει νέα εγγραφή. Με τη χρήση του  αφαιρείται.
  • Υποχρεωτικά ζητούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  1. Αντίγραφο Λογαριασμού Ηλεκτροδότησης
  2. Προσωποποιημένη πληροφόρηση taxisnet
  3. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων-Εργοδοτών του Εργάνη

Από την ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ