Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΟλική έκλειψη ηλίου…

Ολική έκλειψη ηλίου…

Μέσα σ’ ένα κατασκότεινο δωμάτιο χωρίς τοίχους, αλλά σίγουρα δωμάτιο. Είναι ξεκάθαρα δωμάτιο και ας μη φαίνονται οι τοίχοι. Εγκλωβισμένος σ’ ένα κατασκότεινο δωμάτιο χωρίς καμία χαραμάδα διαφυγής. Καμιά φορά ανοίγει ένα παράθυρο στον ήλιο και προσπαθείς να περάσεις, αλλά δεν χωράς. Άλλοτε ανοίγει ένα μεγαλύτερο παράθυρο, αλλά δεν έχεις κουράγιο να προσπαθήσεις να περάσεις από αυτό, λες και κάτι σε κρατάει δεμένο και όλα ξανασκοτεινιάζουν.

Κι εκεί που όλα είναι κατάμαυρα μέσα στο κατασκότεινο δωμάτιο και εκεί που δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διαφυγή, ακούγεται από τη συχνότητα της ΕΡΑ2 ο Klaus Nomi να τραγουδάει το «Total Eclipse». «Fall out, nobody left to crawl out», «last dance, let the entire cast dance, do the dismembered blast dance as we get atomized», «Total eclipse, it’s a total eclipse of the sun».

Και ενώ η ολική έκλειψη ηλίου μπορεί να σε βυθίσει για πάντα στο σκοτάδι, ο ροκ ρυθμός και το φωνητικό εύρος του Γερμανού κόντρα τενόρου Klaus Nomi, κατά κόσμον Klaus Sperber, σε συνεπαίρνει ταξιδεύοντάς σε σέ μια άλλη ωραία ροκ εποχή και καθώς οι ψηλές νότες του έχουν ανοίξει παράθυρο στον ήλιο κόντρα στην ολική έκλειψη, ο «τελευταίος ξέφρενος χορός» σε παρασέρνει να φτάσεις το παράθυρο και να βρεθείς έξω από το κατασκότεινο δωμάτιο κι ας είναι ο χορός πριν την εξαύλωση.

Klaus Nomi! «Total eclipse, it’s a total eclipse of the sun».

Κ. Νότνολ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ