Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠαιχνίδι Ιστορίας την Τετάρτη 25 Μαρτίου διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Παιχνίδι Ιστορίας την Τετάρτη 25 Μαρτίου διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 19.00, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, τη Δ/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού-Ευόσμου, συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο των εορταστικών-επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το παιχνίδι Ιστορίας με θέμα «1821 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ» για μικρούς και μεγάλους.

 

Το διαδικτυακό παιχνίδι απευθύνεται τόσο σε ενήλικες, σε παιδιά  και οικογένειες και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Facebook (http://www.facebook.com/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%95%CF%85%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85).

Οι παίκτες/παίκτριες θα λάβουν μέρος σε “αποστολές” γνώσης (ερωτήσεις με παιγνιώδη τρόπο), και παρατήρησης (προβολή ολιγόλεπτων αποσπασμάτων ταινιών και εικαστικών έργων). Εικαστικοί, ηθοποιοί, μουσικοί και καθηγητές θα πλαισιώσουν τις “αποστολές” με το λόγο και τη μουσική τους (απαγγελία αποσπασμάτων κειμένων των πρωταγωνιστών του Αγώνα, εκτέλεση τραγουδιών, πληροφορίες για την Επανάσταση μέσα από την Τέχνη, ευσύνοπτες ιστορικές αναφορές κ.λπ.). Συμμετέχουν οι: Βασ. Πρατσινάκης, Ι. Φιλιππουπολίτης, Αντ. Κουμανδράκης, Γ. Φακαλής, Κλειώ Χρηστίδου-Ωδείο “Εν Αρμονία”, Αστερ. Χαριτίδου, Ελευθ. Δημηρόπουλος, Αθ. Λαζαρίδης, Φ. Τσατσάια.

Για το μήνυμα της Επανάστασης θα μιλήσει ο πρωτοσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας από την ενορία Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου.

«Η σημασία της διάδρασης είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη διαδικασία της μάθησης. Οι συμμετέχοντες μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θα ταξιδέψουν στο χρόνο και θα γίνουν ένα με τους επαναστατημένους Έλληνες, κατανοώντας το πνεύμα της εποχής και θα εμπνευστούν από τον αγώνα τους»  δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιου Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, στόχος όλων  των διοργανωτών του παιχνιδιού  είναι  τα  παιδιά και η νεότερη γενιά  γενικότερα, να πάρουν κι άλλες πληροφορίες. Να γνωρίσουν  ακόμη περισσότερα γεγονότα  για την Επανάσταση του 1821 και από άλλες πηγές και με άλλους τρόπους  ακόμη και μέσα από ένα ευχάριστο, έξυπνο, και διαδραστικό παιγνίδι.  Επειδή το παιδί – συνέχισε η κ. Παμπουκίδου- γνωρίζει και μαθαίνει τον κόσμο μέσα από το παιγνίδι, τώρα δίνεται σε όλα τα παιδιά  η ευκαιρία με έναν άμεσο και διαδραστικό τρόπο να μάθουν τους ήρωες και  τις νικηφόρες μάχες της ελευθερίας μας.

Στους νικητές/τριες θα δοθούν ποικίλα δώρα, όπως βιβλία, παιχνίδια, μάσκες, μπλούζες κ.λπ., με θέμα το 1821.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι το πρωί της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021 (10.00 π.μ.) στον εξής σύνδεσμο:https://forms.gle/RaneT43Fj6cwx7we8

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ