Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΚαλά που πέταξαν χαρταετοί…

Καλά που πέταξαν χαρταετοί…

Καλά που βοήθησε ο καιρός και πέταξαν χαρταετοί για να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά! Κάποιοι χαρταετοί πέταξαν χαμηλά, κάποιοι πέταξαν ψηλά, κάποιοι πέταξαν ψηλότερα, κάποιοι απέτυχαν να πετάξουν και κάποιοι καρφώθηκαν στα κλαδιά των δέντρων. Έτσι όπως γίνεται και στη ζωή. Κάποιοι επιτυγχάνουν περισσότερο, κάποιοι επιτυγχάνουν λιγότερο, κάποιοι αποτυγχάνουν και κάποιοι τρώνε τα μούτρα τους.

Καλά που βοήθησε ο καιρός να πετάξουν οι χαρταετοί και κοιτάξαμε ψηλά. Πόσες φορές άλλωστε θα έχουμε την ευκαιρία ή θα θελήσουμε να κοιτάξουμε ψηλά; Καλά που βοήθησε ο καιρός να πετάξουν οι χαρταετοί και κοίταξαν ψηλά, πάνω απ’ όλους, τα παιδιά. Μακάρι να μάθουν να κοιτάνε πάντα ψηλά και να μη σκύψουν ποτέ το κεφάλι. Μακάρι να μάθουν και στα δύσκολα να κοιτούν ψηλά και να ψάχνουν τους χαρταετούς της Καθαράς Δευτέρας.

Καλά που βοήθησε ο καιρός να πετάξουν οι χαρταετοί και καθώς κοιτούσα ψηλά είδα ανάμεσα στους χαρταετούς τη Συνοικία το Όνειρο. Ναι… ανάμεσα στους χαρταετούς πετάει ένα όνειρο που τις περισσότερες φορές όνειρο θα μείνει, αν δεν μετατραπεί σε εφιάλτη. Τι αξία όμως θα είχε η ζωή αν δεν υπήρχε το όνειρο; Τι αξία θα είχε η ζήση χωρίς αυτό το όνειρο που πετάει ανάμεσα στους χαρταετούς και ας το προσγειώνουν οι άνθρωποι απότομα κι ας το ποδοπατούν κανιβαλικά. Αξίζει να ζεις για ένα όνειρο. Αξίζει;

Καλά που βοήθησε ο καιρός και πέταξαν οι χαρταετοί…

Τσενρέ Χ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ