Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ πολιτική ζωή δεν είναι το πέναλτι του Ολυμπιακού έξω από τη...

Η πολιτική ζωή δεν είναι το πέναλτι του Ολυμπιακού έξω από τη μεγάλη περιοχή!

Η πολιτική ζωή, για την ακρίβεια, δεν θα έπρεπε να είναι το πέναλτι του Ολυμπιακού. Δυστυχώς όμως η πολιτική ζωή είναι το πέναλτι του Ολυμπιακού και δυστυχώς θεωρείται πολύ φυσιολογικό να είναι το πέναλτι του Ολυμπιακού. Η κουβέντα για τις αδικίες στο ποδόσφαιρο δεν είναι σημερινή. Έρχεται από πολύ μακριά. Έρχεται από εποχές που ο παίχτης του Ολυμπιακού έπεφτε δύο μέτρα ή και παραπάνω έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής σφύριζε πέναλτι.

Το πρόβλημα δεν ήταν απλά που ο διαιτητής σφύριζε πέναλτι και που ο επόπτης έκανε κι εκείνος πως δεν είδε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση πέναλτι. Το πρόβλημα ήταν οι αθλητικογράφοι ή οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές αθλητικών εκπομπών που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζουμε ότι τα βλέπουμε, αλλά είναι όπως μας τα λένε αυτοί. Με τον τρόπο που παρουσίαζαν τα πράγματα κοντεύαμε να τους πιστέψουμε κι εμείς.

Το πράγμα γινόταν ακόμα αισχρότερο καθώς μερικοί, μεταξύ σοβαρού και αστείου, μας έλεγαν ότι είναι λογικό να ευνοείται μια ομάδα που είναι έτσι κι αλλιώς η καλύτερη ή ότι μετά από πολλά χρόνια κανένας δεν θα θυμάται πώς κερδήθηκε το πρωτάθλημα αλλά θα θυμάται μόνο ότι κερδήθηκε.

Δεν φανταζόμασταν ότι θα έρθει η ώρα που η αθλητική δημοσιογραφία του χειρίστου είδους θα μεταφερθεί στην πολιτική ζωή, όπου κάποιος θα προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν έγινε αυτό που βλέπουν τα μάτια μας, αλλά κάτι άλλο, όπου κάποιος θα προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι πολύ ορθό κάτι πολύ στραβό. Τελικά η αθλητική δημοσιογραφία του χειρίστου είδους έκανε άλμα και μπήκε στην πολιτική ζωή, γιατί είναι βολική η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, αφού ο κόσμος πρέπει να είναι οπαδός και όχι σκεπτόμενος πολίτης.

Η μεγάλη πλάκα είναι πως όλοι στα λόγια θέλουν να καταπολεμηθεί ο χουλιγκανισμός στο ποδόσφαιρο, αλλά κάποιοι από αυτούς στην πράξη μεταφέρουν το χουλιγκανισμό στην πολιτική ζωή. Η πολιτική ζωή όμως δεν πρέπει να είναι το πέναλτι του Ολυμπιακού. Είναι αλήθεια πως ακόμα και όσοι ασχολούνταν πολύ με τα αθλητικά δεν θυμούνται ποια χρονιά δόθηκε το τάδε απίστευτο πέναλτι, ούτε το δείνα απίστευτο offside, ούτε και θυμούνται ποιοι διαιτητές τα σφύριξαν. Είναι σίγουρο όμως πως, όσα χρόνια και να περάσουν, οι πολίτες θα θυμούνται τους πολιτικούς και προπαντός εκείνους που προσπάθησαν να ποδοσφαιροποιήσουν την πολιτική ζωή. Ευτυχώς η πολιτική και οι πολιτικοί δεν κρίνονται μόνο από το παρόν, αλλά κρίνονται βασικά από την ιστορία και ευτυχώς η πολιτική ζωή δεν είναι σαν το πέναλτι του Ολυμπιακού έξω από τη μεγάλη περιοχή που πλέον σχεδόν έχει ξεχαστεί.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ