Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕμπαιγμός των επαγγελματιών της εστίασης

Εμπαιγμός των επαγγελματιών της εστίασης

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο εμπαιγμού των επαγγελματιών της εστίασης με το «σήμερα ανοίγει η εστίαση, αύριο ανοίγει η εστίαση», χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο περιορισμού της πανδημίας από την πολιτεία πλην των απαγορεύσεων, φτάσαμε για μία ακόμα φορά στο «ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους στο τέλος του Μάρτη». Δηλαδή η πολιτεία περίμενε τον Ελληνικό ήλιο για να μπορέσει να δουλέψει η εστίαση το έτος 2021. Στην Ελλάδα, που επί πολλούς μήνες ακούμε ότι αβγάτισαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημαίνεται συναγερμός όταν οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ από κορωνοϊό ξεπερνούν τους 350.

Οι επαγγελματίες της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, αφού σε μεγάλο βαθμό έχουν καταστραφεί. Πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι επαγγελματίες της εστίασης να ανοίξουν τα καταστήματά τους, όταν αυτό γίνει εφικτό, και ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αντί για την ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων στήριξης των επαγγελματιών της εστίασης και των επαγγελματιών γενικώς, ακούμε το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων της εστίασης, πράγμα που ξέρουμε ότι θα πάρει αρκετές εβδομάδες ακόμα. Το μόνο που ταιριάζει στην κουβέντα που ξεκίνησε για τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων της εστίασης αυτήν την εποχή, είναι το παρακάτω video που έστειλε στην «Αγκίδα» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού Κώστας Βασιλειάδης:

Περ.

ΥΓ. Έχει γίνει συγκεκριμένο αίτημα προς την πολιτεία από τον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου Κορδελιού, τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερίου Κορδελιού και το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου για χορήγηση βοήθειας 1 εκατομμυρίου ευρώ στις επιχειρήσεις του δήμου εξαιτίας του τοπικού lockdown. Τα χρήματα που αντιστοιχούν στις επιχειρήσεις δεν είναι πολλά, αλλά είναι μια ανάσα σε σχέση με τα «ΘΑ», όπως το «ΘΑ ανοίξουν οι εξωτερικοί χώροι της εστίασης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ