Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕάν ρωτούσαν τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου για το lockdown ίσως τα πράγματα...

Εάν ρωτούσαν τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου για το lockdown ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα

Πριν από μία εβδομάδα, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός είπε σε συνέντευξή του στην «Αγκίδα» ότι για να περιοριστεί η πανδημία χρειάζεται καθολικό lockdown σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Είχε πει συγκεκριμένα για την επιβολή lockdown μόνο στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου:

«Δεν έχει λογική. Δεν είμαστε ένα χωριό το οποίο μπορούμε να το περιορίσουμε. Είμαστε ένας μεγάλος αστικός δήμος, ο οποίος συνορεύει με πάρα πολλούς δήμους και έχει εκατοντάδες εισόδους και εξόδους. Δεν μπορούμε να βάλουμε ναρκοπέδιο και συρματόπλεγμα γύρω από τον δήμο. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων που κατοικούν εδώ και δουλεύουν εκτός δήμου και επίσης υπάρχουν άλλοι που κατοικούν σε άλλον δήμο και δουλεύουν στον δικό μας. Δεν είναι δυνατόν να γίνει πλήρες lockdown όσο κι αν προσπαθούμε, ό,τι κι αν κάνουμε, όσα μέτρα φύλαξης και να πάρουμε».

Δυστυχώς οι αρμόδιοι όταν επέβαλαν lockdown στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν ρώτησαν ούτε τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος είναι ιατρός παθολόγος, ούτε  και κανέναν άλλον που να γνωρίζει ποιος είναι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και πού βρίσκεται. Εάν ρωτούσαν τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου ίσως να προέβαιναν ταχύτερα σε ενέργειες που θα περιόριζαν τη διασπορά του κορωνοϊού. Η επιβολή lockdown σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη καθυστέρησε δύο εβδομάδες από τη στιγμή που τέθηκε σε lockdown ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Σήμερα ακούμε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι ανιχνεύτηκαν στα λύματα της Θεσσαλονίκης η βρετανική και η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει διασπορά των μεταλλάξεων, το οποίο επίσης σημαίνει ότι η επιβολή lockdown μόνο στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου ήταν λάθος. Δεν φτάνει μάλιστα που έγινε το λάθος, αλλά, μετά μία εβδομάδα, το λάθος συνεχίστηκε και χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ακόμα μία εβδομάδα για να επιβληθεί ολικό lockdown σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είχε δίκιο για όσα έλεγε και θα μπορούσαν να τον ακούσουν. Αν δεν ήθελαν να τον ακούσουν ως δήμαρχο ας τον άκουγαν ως γιατρό. Τελικά ήρθαν στα λόγια του με καθυστέρηση 12 ημερών. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πρότεινε το ολικό lockdown για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα όχι για «να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα» όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά «για να μην ψοφήσουν όλες οι αγελάδες, όλου του χωριού», διευκρινίζοντας πως εννοεί ότι κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση για να μην επεκταθεί χρονικά το lockdown σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Δυστυχώς ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είχε απόλυτο δίκιο ως επιστήμονας, αλλά δεν τον άκουσαν οι αρμόδιοι και τώρα ζούμε με την καθημερινή βροχή ειδήσεων ότι το lockdown θα αρθεί ίσως σε μία εβδομάδα, ίσως σε δύο, ίσως… θα δούμε. Δυστυχώς ζούμε το Κινέζικο βασανιστήριο της σταγόνας, το οποίο εδώ και έναν χρόνο δεν έχει τελειωμό.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ