Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚλεάνθης Μανδαλιανός: Ας μην είμαστε ρατσιστές

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Ας μην είμαστε ρατσιστές

Την παρακάτω απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Μαρτίου 2021, σε όλες αυτές τις κουβέντες που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες περί «λαθρομεταναστών», εκφράζοντας όπως τόνισε την προσωπική του άποψη ως Κλεάνθης Μανδαλιανός:

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι κάποτε και οι δικοί μας παππούδες και γιαγιάδες ήρθαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, ήρθαν πρόσφυγες από τον Πόντο, ήρθαν πρόσφυγες από τη Θράκη. Εγκαταστάθηκαν εδώ, είχαν την εχθρικότητα εξ’ αρχής του τοπικού πληθυσμού, αλλά αυτοί οι άνθρωποι αφομοιώθηκαν, έκαναν νοικοκυριά και τώρα νομίζω ότι έχουν διαπρέψει, ο καθένας με την οικογένειά του και με τους απογόνους του.

Ας μην είμαστε ρατσιστές κι ας μην τους βάζουμε όλους σ’ ένα τσουβάλι. Συμφωνώ ότι υπάρχουν ύποπτα στοιχεία μεταναστών, αλλά δεν θα τους βάλουμε όλους σ’ ένα τσουβάλι. Όπως υπάρχουν και γιατροί στον κλάδο μου που κάνουν διάφορα, όπως υπάρχουν και καθηγητές που δεν είναι σωστοί στη δουλειά τους, όπως υπάρχουν σε κάθε κλάδο, έτσι υπάρχουν και σ’ αυτή την κοινωνική ομάδα κάποια στοιχεία κακά».

Μια σαφής αντιρατσιστική παρέμβαση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου και ιατρού παθολόγου Κλεάνθη Μανδαλιανού. Με δεδομένο το κύρος που έχει ο κύριος Μανδαλιανός ως ιατρός στην τοπική κοινωνία, η παρέμβασή του αυτή έχει μεγάλη αξία, γιατί είναι δεδομένο πως θα κάνει πολύ κόσμο, που παρασύρθηκε ίσως σε ρατσιστικές αντιδράσεις, να το ξανασκεφτεί.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ