Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου στηρίζει τις επιχειρήσεις του δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου στηρίζει τις επιχειρήσεις του δήμου

Το παρακάτω ψήφισμα για την ενίσχυση του επαγγελματικού κόσμου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατέθεσε η παράταξη Ζυγά κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο:

«Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου βρίσκεται μπροστά στις επιπτώσεις στη ζωή των δημοτών του από την πανδημία, αλλά τελευταία και από  το τοπικό σκληρό lockdownπου επιβλήθηκε μόνο στον Δήμο μας. Επιπτώσεις που χτυπάν ευθέως τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Δήμο μας. Ο Δήμος μας μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, μέρος της ίδιας πόλης ουσιαστικά κρίθηκε ότι πρέπει να μπει μόνον αυτός στο “βαθύ κόκκινο” με συνέπεια επιχειρήσεις, που κατά το πλείστον είναι μικρομεσαίες να είναι κλειστές, ενώ από την “απέναντι πλευρά του δρόμου”, καθώς και όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος να λειτουργούν κανονικά.

Είναι προφανές ότι οι επιχειρήσεις του Δήμου μας με τη συγκεκριμένη απόφαση χτυπιούνται σε βαθμό πλέον που σχετίζεται με την ίδια τους την ύπαρξη και βέβαια με την ζωή όχι μόνο των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων σε αυτές. Προφανές επίσης είναι το  ότι στην ίδια πόλη (πολεοδομικό συγκρότημα) κλειστές είναι μόνο οι επιχειρήσεις τουΕυόσμου  και του Ελευθερίου –Κορδελιού με άμεση συνέπεια τον αθέμιτο ανταγωνισμό που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ήδη ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Το δημοτικό συμβούλιο θα πάρει πρωτοβουλίες-υπάρχει ήδη επιστολή του Δημάρχου προς το υπουργείο εσωτερικών- να επισπευσθεί η λύση εκκρεμοτήτων  σχετικά με τις αποφάσεις που  πήρε για την  ενίσχυση των επιχειρήσεων (πληρωμή δημοτικών τελών κλπ) και στο πνεύμα αυτό απαιτεί από την πολιτεία την ειδική ενίσχυση  των επιχειρήσεων που εδρεύουν στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Ενίσχυση που πρέπει να είναι και χρηματική με εφάπαξ ποσό αλλά και να συνοδευτεί με αποφάσεις που σχετίζονται με την δραστηριότητά τους,  όπως ειδικές ρυθμίσεις μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ, όσο και την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ της περιφέρειας, ως κινήσεις που θα λειτουργήσουν σε κάποιο βαθμό εξισορροπητικά και θα αποτελέσουν ανάσα ζωής γι αυτές.

Γι όλους αυτούς τους λόγους το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στέκεται δίπλα στις εμπορικές επιχειρήσεις   του Δήμου μας, στηρίζει τις πρωτοβουλίες που γίνονται και από τη μεριά του Συλλόγου  των επαγγελματικών –εμπόρων-επιχειρηματιών, στέκεται δίπλα στους  εργαζόμενους σε αυτές  και εκδίδει το παρόν ψήφισμα ως ελάχιστη συμβολή συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα που συλλογικά δίνουν, αγώνας που είναι και δικός μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ