Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤελικά η δυσοσμία είναι μία πολύ βολική ιστορία!

Τελικά η δυσοσμία είναι μία πολύ βολική ιστορία!

Τελικά η δυσοσμία είναι μία πολύ βολική ιστορία! Τελικά πρέπει κάτι να βρωμάει για να ασχοληθούμε μαζί του. Ότι δεν βρωμάει δεν είναι επίκαιρο, δεν είναι πιασάρικο. Άμα δεν βρωμάει κάτι δεν έχει ενδιαφέρον. Μπορεί να επιβαρύνει την υγεία πιο πολύ από τη δυσοσμία, αλλά αφού δεν βρωμάει ας πάει και το παλιάμπελο!

Τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου έκαναν στην κυριολεξία πάρτι. Οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 που έδωσε ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Κορδελιού ήταν τραγικές, αλλά οι αντιδράσεις μηδενικές.

Στο τέλος του Ιανουαρίου είχε γίνει χαμός γιατί δυο ημέρες ο δήμος πνίγηκε στη δυσοσμία. Καλώς έγινε χαμός, αλλά είναι δυνατόν να γίνεται χαμός για τη δυσοσμία και να αφήνεται να κάνουν πάρτι τα PM10; Τα PM10 είναι ρύπανση του περιβάλλοντος, δεν είναι κολόνια. Δεν είναι δυνατόν να στήνουμε καρτέρι στη δυσοσμία και να αφήνουμε να κάνουν βόλτες μπροστά μας τα αιωρούμενα σωματίδια PM10.

Τελικά η δυσοσμία είναι μια πολύ βολική ιστορία. Βρωμάει, φεύγει, τελειώσαμε. Σαν το «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Έφυγε η δυσοσμία, μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι κάνοντας κριτική σε όσους ευθύνονται γι’ αυτήν και σε όσους ανέχονται αυτούς που ευθύνονται. Το γεγονός ότι ζήσαμε πάνω από το μισό Φεβρουάριο με τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 πάνω από την τιμή την οποία δεν πρέπει να ξεπερνούν, φαίνεται πως είναι ανάξιο λόγου!

Τελικά φαίνεται κάτι να μην πάει καθόλου μα καθόλου καλά, αφού ο κόσμος έχει μάθει πως το μόνο πρόβλημα είναι η δυσοσμία και φαίνεται να μην νοιάζεται καθόλου για τη γενικότερη ρύπανση του περιβάλλοντος. Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια καλλιεργήθηκε στον κόσμο του δήμου μας οικολογική συνείδηση α λα καρτ μόνο για τη δυσοσμία και όχι για τη γενικότερη ρύπανση του περιβάλλοντος! Κατά ένα περίεργο τρόπο η δυσοσμία έχει απλώσει το πέπλο της και έχει καλύψει τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Πολύ βολική τελικά αυτή η δυσοσμία!!

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ