Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕικονική συνάντηση Erasmus στην Πορτογαλία με τη συμμετοχή του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης...

Εικονική συνάντηση Erasmus στην Πορτογαλία με τη συμμετοχή του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου

Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η πανδημία όμως, επέβαλε για όλο το σχολικό έτος 2020-2021 περιορισμούς τόσο στις μετακινήσεις σε τοπικό επίπεδο αλλά κυρίως τις μετακινήσεις στο εξωτερικό στο πλαίσιο οποιασδήποτε δράσης. Για το λόγο αυτό απαιτείται άμεση προσαρμογή στις νέες συνθήκες ώστε τα προγράμματα αυτά να συνεχίζονται απρόσκοπτα στοχεύοντας σε λιγότερους αλλά υλοποιήσιμους στόχους.
Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος  ERASMUS + 2020-1-ES01-KA229-082658_6 με τίτλο STEAM Strengthens European Cultural Heritage (STEAMS) , το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου συμμετείχε σε τριήμερη διαδικτυακή συνάντηση  με οικοδεσπότη-διοργανωτή σχολείο του Πόρτο της Πορτογαλίας. Εκτός από τη χώρα μας, στη συνάντηση συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές από  έξι ευρωπαϊκά σχολεία της Ισπανίας (La Senia), της Πορτογαλίας (Porto), της Κροατίας (Zagreb), της Κύπρου (Arapidou) και της Πολωνίας (Lowicz) .

H συνάντηση έγινε εικονικά (virtual meeting) στις 22-23-24/2/2021 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια αυτής της εικονικής συνάντησης περιλάμβαναν μια σειρά από προβολές πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά κυρίως συνεργατικές δράσεις μεταξύ μαθητών, μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών εφαρμογών με στόχο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόρτο και την δημιουργική αλληλεπίδραση των μαθητών μέσω της αγγλικής γλώσσας και των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Η επόμενη προγραμματισμένη εικονική συνάντηση του προγράμματος θα γίνει στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2021.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ