Επιβεβαιώθηκε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός ότι τα κρούσματα δεν προέρχονται από κοινωνικές ομάδες

0
7
TEST

Τα στοιχεία που απέστειλε ο ΕΟΔΥ στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, μετά από αίτημα του δημάρχου, σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στο δήμο, επιβεβαίωσαν τα όσα είχε πει το περασμένο Σάββατο ο Κλεάνθης Μανδαλιανός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» για την προέλευση των κρουσμάτων. Τότε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είχε πει ότι τα κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του covid-19 στο δήμο δεν εντοπίζονται σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, ούτε στους μετανάστες.

Η απάντηση του ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου. Γράφει συγκεκριμένα στην απάντηση του ΕΟΔΥ: «Στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου έχουν διερευνηθεί δύο συρροές κρουσμάτων. Η πρώτη συνδέεται με την περιοχή της Ενορίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κορδελιό, ενώ η δεύτερη με έναν παιδικό – νηπιακό Σταθμό στον Εύοσμο, στον οποίο νόσησαν παιδαγωγοί, νήπια και γονείς. Ανάμεσα στα κρούσματα του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου υπάρχουν στρατιωτικοί, αστυνομικοί, οδοντίατρος με ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικοί, ιερείς, καθαρίστρια σε σχολείο, οικοδόμοι με εργασίες σε όλη την περιφέρεια, δηλαδή εργαζόμενοι σε χώρους όπου η μετάδοση μπορεί να είναι πολύ σημαντική λόγω της συναναστροφής τους με πολύ κόσμο».

Είναι ξεκάθαρο από την απάντηση του ΕΟΔΥ ότι τα κρούσματα δεν εντοπίζονται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως διάφοροι κακόβουλοι διέδιδαν στο διαδίκτυο και είναι ξεκάθαρο ότι ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός είχε δίκιο.

Χ.Κ.