Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Oι εμμονές ενός γιατρού παθολόγου, ο οποίος θέλει να λειτουργεί σαν λοιμωξιολόγος,...

«Oι εμμονές ενός γιατρού παθολόγου, ο οποίος θέλει να λειτουργεί σαν λοιμωξιολόγος, δημιουργούν καταστάσεις που πέφτουν στο κεφάλι των πολιτών»

Ιδιαίτερα σκληρή κριτική άσκησε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου της παράταξης Καμαρινού, στη διοίκηση του δήμου και στον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου προσωπικά για τους χειρισμούς όσον αφορά την πανδημία του covid-19, σε συνέντευξη που έδωσε χθες το μεσημέρι 26 Φεβρουαρίου 2021 στον ραδιοσταθμό 106,1 CITY INTERNATIONAL. Ο κύριος Αλεξανδρίδης μίλησε για διάφορα θέματα, αλλά περισσότερο αναφέρθηκε στους χειρισμούς της διοίκησης και του δημάρχου σχετικά με την πανδημία λέγοντας τα παρακάτω:

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Έχουν κλείσει επιχειρήσεις, έχουν κλείσει τα μαγαζιά. Περνάμε δύσκολες στιγμές στο δήμο μας, αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: “τα λάθη πληρώνονται”. Υπήρξαν παραλείψεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αυτές τις παραλήψεις νομίζω ότι τώρα πληρώνουμε. Ελπίζω σήμερα να ανακοινωθούν μέτρα να μας ανοίξουν γιατί επανήλθαμε σ’ αυτά τα μέτρα, τα οποία έπρεπε να έχουμε πάρει εδώ και πολλούς μήνες, να κάνουμε τακτικά rapid test ώστε να μπορούμε να αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα στην περιοχή για να μπορούμε να έχουμε ανοιχτά τα μαγαζιά μας και να μπορεί ο κόσμος να λειτουργήσει κάπως καλύτερα από όπως λειτουργούμε αυτή τη στιγμή».

Ο κύριος Αλεξανδρίδης επίσης τόνισε: «Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν δημιουργήθηκαν από μόνα τους. Εμείς έχει πολλούς μήνες που φωνάζουμε και λέμε ότι θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα αντιμετώπισης της πανδημίας. Θα πρέπει να γίνουνε rapid test και τεστ κανονικά μοριακά εκεί όπου χρειάζεται, εκεί που υπάρχουνε κρούσματα, στους υπαλλήλους, στους δημότες, να γίνουν πολλά τεστ γιατί αυτή είναι και η μόνη λύση για να μπορείς να αντιμετωπίσεις την πανδημία. Ζητήσαμε να βγαίνει δελτίο τύπου καθημερινά, το οποίο να λέει για τα τεστ, να λέει το τι κάνουμε, ζητήσαμε να γίνονται απολυμάνσεις.

Σε όλα αυτά βρήκαμε την αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος τυγχάνει να είναι γιατρός παθολόγος, αλλά έτσι όπως κινείται με τη δική του αμφισβήτηση στα τεστ, γιατί ακόμα και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το έκτακτο που κάναμε για να αντιμετωπίσουμε το lockdown και την πανδημία πάλι μας είπε ότι “δεν έχω εμπιστοσύνη στα rapid test, είναι αναξιόπιστα”. Καμία αντίρρηση αλλά οι εμμονές ενός γιατρού παθολόγου, ο οποίος θέλει να λειτουργεί σαν λοιμωξιολόγος, δημιουργούν καταστάσεις που πέφτουν στο κεφάλι των πολιτών.

Σε όλη τη χώρα και στην Ευρώπη τα rapid test έχουν σώσει κόσμο και είναι η πρώτη εκτίμηση για να μπορέσεις να πάρεις μέτρα. Να πάρεις τα πρώτα μέτρα ώστε να μην αναγκαστείς να πάρεις τα σκληρά μέτρα, τα οποία πήρε η κυβέρνηση ύστερα. Άρα θα έπρεπε και οι απολυμάνσεις να γίνουν και τα rapid test να γίνουν και να υπάρχει ένα παρατηρητήριο της πανδημίας το οποίο να ενημερώνει τους πολίτες πού υπάρχει το πρόβλημα και πώς θα πρέπει να κινηθούμε, προτού φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα.

Πιστεύω ότι αναγκάστηκε πλέον ο δήμαρχος να κάνει τώρα rapid test, αν και εγώ εισηγήθηκα να γίνονται τουλάχιστον 1.000 με 2.000 τεστ την ημέρα, άρα να κάνουμε 4 με 5 συνεργεία σε τέσσερις με πέντε διαφορετικές γειτονιές του δήμου μας. Παρόλα αυτά γίνονται καθημερινά σε ένα σημείο μόνο τεστ. Υπάρχουν δύο κλιμάκια, ας πούμε, άρα μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα δύο άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι Μέσο Όρο κάνουμε 200 τεστ την ημέρα, άρα σε πέντε μέρες που κάναμε σήμερα ίσως ολοκληρώσουμε τα 1.000 τεστ. Νομίζω ότι είναι πολύ μικρό το δείγμα σε έναν δήμο ο οποίος ξεπερνάει τις 120.000 – 130.000 κατοίκους. Θα έπρεπε να γίνονται πολύ περισσότερα τεστ για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σωστό δείγμα και να διεκδικήσουμε το άνοιγμα και την επαναφορά στην κανονικότητα».

Ο κύριος Αλεξανδρίδης συνέχισε την κριτική προς τη διοίκηση και το δήμαρχο για τους χειρισμούς ως προς την πανδημία λέγοντας: «Νομίζω ότι η ανυπαρξία της διοίκησης φάνηκε. Ελπίζω τώρα που κατάλαβε ότι το πρόβλημα δεν είναι απλό, δεν είναι μια απλή γρίπη, όπως μας έλεγε ο δήμαρχος στην αρχή της πανδημίας, γιατί σας είπα μπέρδεψε τις ειδικότητες τις ιατρικές, νομίζω ότι τώρα θα έρθουμε σε μια κανονικότητα, θα κάνουμε αυτά που πρέπει, αυτά που λένε οι επιστήμονες και οι λοιμωξιολόγοι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία».

Ολόκληρη τη συνέντευξη του κυρίου Αλεξανδρίδη μπορείτε να την ακούσετε από το youtube.

Τα. Σ.

«Την ανυπαρξία της η διοίκηση δεν μπορεί να τη ρίχνει στους συμβούλους της αντιπολίτευσης»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ