Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΙστορικές Διαλέξεις για την Επανάσταση του 1821

Ιστορικές Διαλέξεις για την Επανάσταση του 1821

Με 4 μαγνητοσκοπημένες διαδικτυακές διαλέξεις της κ. Μαρίας Ευθυμίου, καθηγήτριας Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού με αφορμή την συμπλήρωση 200 Χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Μετά από σχετική άδεια και την ευγενική παραχώρηση  του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, θα προβληθούν οι εξής ιστορικές θεματικές διαλέξεις:
  • H οργάνωση της Φιλικής Εταιρείας
  • Η Επανάσταση στη Μολδοβλαχία
  • Η εξέλιξη του Αγώνα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στο Αιγαίο
  • Οι εμφύλιες διαμάχες
  • Ο ρόλος των Μ. Δυνάμεων
  • Η νικηφόρα έκβαση της Επανάστασης με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

 « Παρά το γεγονός ότι η επικαιρότητα «μάχεται» τους εορτασμούς μας, για την επέτειο συμπλήρωσης 200 Χρόνων από την Επανάσταση του 1821, εμείς ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ, μαθαίνουμε άγνωστες και θυμόμαστε γνωστές πτυχές της ιστορίας μας. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού για την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έστω και διαδικτυακά την  παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα Ιστορικό κ. Μαρία Ευθυμίου. Καλούμε όλους τους συνεορτάζοντες – συνδημότες μας και μη -να παρακολουθήσουν τις επιλεγμένες ιστορικές θεματικές. Αντλούμε γνώση από την ιστορία , παίρνουμε δύναμη και  αισιοδοξούμε για το μέλλον » δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου.
Η προβολή των μαγνητοσκοπημένων διαλέξεων θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 18:00, μέσω της σελίδας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και της πλατφόρμας Facebook Live,  ξεκινώντας από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 έως και τη Δευτέρα 22 του ίδιου μήνα.
Οργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου | Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ