Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα αιωρούμενα σωματίδια PM10 πάλι ψηλά αλλά τι να πρωτοκάνει και η...

Τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 πάλι ψηλά αλλά τι να πρωτοκάνει και η διοίκηση του δήμου!

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 είναι πάνω από 50 μg/m3 και συγκεκριμένα είναι 54 μg/m3. Τις προηγούμενες ημέρες ασκήσαμε κριτική στη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου γιατί δεν ασχολείται με τη ρύπανση από τα αιωρούμενα σωματίδια PM10, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με όλα τα προβλήματα ταυτόχρονα.

Με τί να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα η διοίκηση; Με τα rapid test που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, με τις απολυμάνσεις λόγω covid-19, με τις υπόγειες, ανάερες, ανήλιαγες αίθουσες διδασκαλίας, με τη δυσοσμία; Ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να λύσει όλα αυτά τα ζητήματα μαζί. Γι’ αυτό πρέπει να στηριχτεί η διοίκηση του δήμου και να εκλεγεί τουλάχιστον τρεις φορές και έπειτα να της ασκείται κριτική, αν δεν καταφέρει σε τρεις τέσσερις τετραετίες να λύσει τα προβλήματα του δήμου.

Σίγουρα μετά από τρεις τετραετίες δεν θα υπάρχει κορωνοϊός, αλλά δεν θα ευθύνεται η διοίκηση του δήμου που δεν περίμενε ο covid-19, ώστε να προλάβει αυτή να λύσει τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτόν. Θα φταίει ο κορωνοϊός που δεν στάθηκε να περιμένει τις λύσεις της διοίκησης! Τα άλλα προβλήματα όμως σε βάθος χρόνου εικοσαετίας σίγουρα μπορούν να λυθούν και τότε θα έχει δίκιο να ασκήσει κάποιος κριτική στη διοίκηση για προβλήματα που δεν λύθηκαν.

Για τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 η διοίκηση του δήμου δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη γιατί δεν αναφέρθηκε ποτέ προεκλογικά σ’ αυτά. Μπορεί να την εγκαλέσει κάποιος για τη δυσοσμία, που υποσχέθηκε ότι θα την εξαλείψει, αλλά όχι για τα PM10. Τη δυσοσμία, αν όχι μέχρι το τέλος αυτής της τετραετίας, μέχρι το τέλος της επόμενης θα την έχει περιορίσει. Η δυσοσμία άλλωστε ήδη έχει περιοριστεί και μόνο οι κακεντρεχείς δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Για τα PM10 ο Θεός είναι μεγάλος. Αντί λοιπόν να γκρινιάζουμε και να μιζεριάζουμε, ας παλέψουμε όλοι μαζί να εκλεγεί τρεις τέσσερις φορές η Νέα Πνοή ώστε και το πρόβλημα των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 να λυθεί. Αλλά και να μην λυθεί, δεν θα φταίει η Νέα Πνοή αλλά ο Θεός που μας μισεί!

Για τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 δεν έχει θεσπισθεί όριο συναγερμού. Η οριακή τιμή 50 μg/m3 δεν πρέπει να υπερβαίνεται περισσότερες από 35 φορές το έτος. Οι τιμές των PM10 που υπερέβαιναν αυτήν την τιμή από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι σήμερα, όπως αυτές δίνονται από τον σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Κορδελιού, είναι οι εξής:

9 Ιανουαρίου 56 μg/m3

21 Ιανουαρίου 64 μg/m3

22 Ιανουαρίου 83 μg/m3

23 Ιανουαρίου 95 μg/m3

30 Ιανουαρίου 56 μg/m3

1 Φεβρουαρίου 58 μg/m3

3 Φεβρουαρίου 61 μg/m3

4 Φεβρουαρίου 53 μg/m3

5 Φεβρουαρίου 67 μg/m3

6 Φεβρουαρίου 66 μg/m3

7 Φεβρουαρίου 59 μg/m3

8 Φεβρουαρίου 54 μg/m3

9 Φεβρουαρίου 68 μg/m3

12 Φεβρουαρίου 51 μg/m3

23 Φεβρουαρίου 54 μg/m3

24 Φεβρουαρίου 76 μg/m3

25 Φεβρουαρίου 54 μg/m3

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ