Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜήπως η παράταξη Ζυγά συμφωνεί και με την άποψη του κυρίου Βελόπουλου...

Μήπως η παράταξη Ζυγά συμφωνεί και με την άποψη του κυρίου Βελόπουλου για την πανδημία;

Διαβάσαμε με έκπληξη μία επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε από εκλεγμένη στον δήμο με την παράταξη Ζυγά σχετικά με την επιβολή αυστηρής καραντίνας στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Η ερώτηση αυτή επικαλείται την άποψη του καθηγητή Επιδημιολογίας, Ιατρικής και Στατιστικής του πανεπιστημίου Stanfford Γιάννη Ιωαννίδη, σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες της καθολικής καραντίνας. Στο κείμενο της ερώτησης ο κύριος Ιωαννίδης χαρακτηρίζεται ως «παγκόσμιας αναγνώρισης και κύρους» και ως «κορυφαίος Έλληνας».

Ο κύριος Γιάννης Ιωαννίδης, τον οποίον επικαλείται η σύμβουλος της παράταξης Ζυγά, είναι εκείνος ο καθηγητής της Επιδημιολογίας ο οποίος με τις αμφιλεγόμενες απόψεις του ότι ο κορωνοϊός είναι σχεδόν ακίνδυνος και τα lockdown περιττά, βρέθηκε στο στόχαστρο άλλων επιστημόνων και Μέσων Ενημέρωσης. Ο κύριος Ιωαννίδης υποστήριζε ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι παρά μιας μικρής επικινδυνότητας ασθένεια, μια από τις πάμπολλες ιώσεις που εμφανίζονται κατά διαστήματα στον πλανήτη. Ο κύριος Ιωαννίδης ήταν αυτός που χαρακτήριζε, πέρσι τέτοιον περίπου καιρό, τρομολαγνεία τον τρόπο που παρουσιάζονταν οι θάνατοι στην Ιταλία αφού, όπως έλεγε, πέρυσι δεν πέθαναν στην Ιταλία όσοι θα έπρεπε να πεθάνουν και όσοι πεθαίνουν από γρίπη κάθε χρόνο και το ξεκαθάρισμα αυτό ήρθε να κάνει ο κοροναϊός καλύπτοντας το κενό θανάτων! Ο κύριος Ιωαννίδης ήταν αυτός που πέρυσι την Άνοιξη έλεγε ότι στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι θάνατοι ήταν πολύ λιγότεροι από προηγούμενες χρονιές.

Συμφωνεί η παράταξη Ζυγά με τον κύριο Γιάννη Ιωαννίδη; Συμφωνεί με την ερώτηση που κατέθεσε στέλεχός της, επικαλούμενη την άποψη του συγκεκριμένου καθηγητή; Συμφωνεί μήπως η παράταξη Ζυγά και με την άποψη του κυρίου Βελόπουλου σχετικά με τον κορονοϊό;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ