Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Όχι στην κατάργηση της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού»

«Όχι στην κατάργηση της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού»

Η Κοινότητα Ελευθερίου-Κορδελιού, κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, υιοθέτησε το ψήφισμα διαμαρτυρίας που έχει εκδώσει το Συντονιστικό Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδος , σχετικά με τις Κοινότητες όπως αυτές προβλέπονται από το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ψήφισμα της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού ολοκληρώνεται με τον παρακάτω τρόπο:

«Οι Κοινότητες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας λειτουργούν από την αρχή του ελληνικού κράτους ως κύτταρα Δημοκρατίας, θεματοφύλακες της ελληνικής υπαίθρου, εργαλεία του Δήμου για την βελτίωση της καθημερινότητας, πηγές εθελοντισμού και ενεργοποίησης των πολιτών. Είμαστε ο σύνδεσμος Δημότη και διοίκησης. Ζητούμε την εμπιστοσύνη της Πολιτείας όπως μας την έδωσαν οι πολίτες μέσα από τις Δημοκρατικές Διαδικασίες.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να μην προχωρήσει σε κατάργηση, αλλά σε αναβάθμιση των Κοινοτήτων στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Καλούμε τo Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και τα Κοινοτικά Συμβούλια, που προβλέπεται να καταργηθούν, να εκδώσουν ψήφισμα για την αναβάθμιση και όχι κατάργηση των Κοινοτήτων στους μεγάλους αστικούς Δήμους. Καλούμε τους συνδημότες μας και όλους τους τοπικούς φορείς και συλλόγους να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα της Κοινότητας Ελευθερίου-Κορδελιού».

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ