Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕυτυχώς δεν έδωσε το λόγο του στο Ελευθέριο Κορδελιό ο Διονύσιος ο...

Ευτυχώς δεν έδωσε το λόγο του στο Ελευθέριο Κορδελιό ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης!

Στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού έδινες το λόγο σου και έπαιρνες παράδες! Αυτό μάθαμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, στην οποία συζητήθηκε το θέμα του ΘΕΠΑΝ. Έτσι ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού έδωσε στον Διονύσιο Α΄ 800.000 ευρώ με τη μορφή έργων το 1997 σε αντάλλαγμα για το λόγο που του έδωσε ο Διονύσιος Α΄. Πώς έγινε αυτό;

Το 1997 η τότε διοίκηση του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού ξεκίνησε την ανάπλαση των παλιών κοιμητηρίων του Ελευθερίου Κορδελιού, το χώρο δηλαδή που σήμερα βρίσκεται το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού. Στην ενέργεια αυτή του δήμου αντέδρασαν η εκκλησία της «Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» και η μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, διεκδικώντας την ιδιοκτησία του χώρου .

Κατόπιν πολλών συζητήσεων μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της μητρόπολης, ο μακαριστός μητροπολίτης Διονύσιος Α΄ αναγνώρισε δημόσια, απ’ ότι λέει η τότε διοίκηση του δήμου, ότι ο χώρος των πρώην κοιμητηρίων ανήκει στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού. Μάλιστα, σύμφωνα με την τότε διοίκηση, ο Διονύσιος Α΄ προέτρεψε τον δήμο να ολοκληρώσει το έργο. Ο δήμος τότε, ως ένδειξη καλής θέλησης, έδωσε στις εκκλησίες τις περιοχής με τη μορφή έργου 880.000 ευρώ (30 εκατομμύρια δραχμές τότε). Το ΘΕΠΑΝ ολοκληρώθηκε το 1998 και ξεκίνησε η λειτουργία του.

Ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού έδωσε στην Εκκλησία υπό μορφή έργου 880.000 ευρώ σε αντάλλαγμα για το λόγο του Διονυσίου Α΄, ο οποίος λόγος ποτέ δεν έγινε πράξη! Ούτε που πέρασε από το μυαλό των διοικούντων του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού να ζητήσουν από τον Διονύσιο Α΄ πράξεις, αφού ο μητροπολίτης δεν είχε διεκδικήσει τον χώρο στα τυφλά αλλά βάσει μιας συμβολαιογραφικής πράξης του 1977. Ο δήμος δεν έκανε καμία νομική ενέργεια για να πάψει η ισχύς εκείνης της συμβολαιογραφικής πράξης και φυσικά κάτι τέτοιο δεν έκανε ούτε ο Διονύσιος Α΄. Προφανώς ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού θεωρούσε πως ο λόγος του Διονυσίου Α΄ έχει μεγαλύτερη ισχύ από συμβολαιογραφικές πράξεις και νόμους.

Γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν του Διονυσίου Α΄ ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού έδωσε στην Εκκλησία 880.000 ευρώ υπό μορφή έργου και επίσης εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να χτίσει τα κτήρια μέσα στα πρώην νεκροταφεία Ελευθερίου Κορδελιού και για να διαμορφώσει το πάρκο, τα οποία διεκδίκησε η Εκκλησία μετά το θάνατο του Διονυσίου Α’ γιατί κατά πως φαίνεται ο λόγος αυτός είχε αξία μόνο για την τότε διοίκηση του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και γι’ αυτό τον πλήρωσε ακριβά. Ο λόγος του Διονυσίου Α΄ φαίνεται πως πλέον δεν έχει κανένα βάρος και με αυτόν τον λόγο το ΘΕΠΑΝ δεν δίνεται στον δήμο από την Εκκλησία.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε, αντί να κλαιγόμαστε επειδή ο δήμος φαίνεται να χάνει το χώρο του ΘΕΠΑΝ, είναι να ευχαριστάμε τον Θεό που στον δήμο Ελευερίου Κορδελιού έδωσε το λόγο του ο Διονύσιος Α΄ και δεν τον έδωσε ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης! Σκέφτεστε πόσα χρήματα θα πλήρωνε σε έργο η διοίκηση του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού για το λόγο του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, αφού έδωσε 880.000 ευρώ για το λόγο του Διονυσίου Α΄;

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ