Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠοια έργα περιορισμού της δυσοσμίας θα ελέγξει αντιπροσωπεία του ΔΣ Κορδελιού Ευόσμου;!

Ποια έργα περιορισμού της δυσοσμίας θα ελέγξει αντιπροσωπεία του ΔΣ Κορδελιού Ευόσμου;!

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στέλεχος των ΕΛΠΕ στη «ΜτΚ» στις 14 Φεβρουαρίου 2021, οι πηγές της δυσοσμίας εντός του διυλιστηρίου είναι πιθανές και όχι βέβαιες. Είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του: «Αναφέρομαι σε “πιθανές” πηγές, γιατί ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν διαπιστωμένες πηγές στο διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης». Και παρακάτω είπε ότι «Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με επιστημονικά δεδομένα πως οι πηγές των οσμών βρίσκονται ή βρίσκονται αποκλειστικά εντός των εγκαταστάσεών μας».

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, εκτός του ότι έχει ισχυριστεί πως η δυσοσμία έχει περιοριστεί, έχει καλέσει και τους επικεφαλής των παρατάξεων να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων προκειμένου να εξακριβώσουν την πρόοδο των έργων για τον περιορισμό της δυσοσμίας.

Τρία ερωτήματα προκύπτουν από τις τοποθετήσεις του δημάρχου και τη συνέντευξη του στελέχους των ΕΛΠΕ.

Το πρώτο ερώτημα είναι σχετικά με το πώς ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός μπορεί και διαπιστώνει περιορισμό της δυσοσμίας, όταν τα ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν διαπιστωμένες πηγές δυσοσμίας μέσα στο διυλιστήριο και ότι τα έργα γίνονται για να περιοριστεί η δυσοσμία από πιθανές πηγές τους.

Το δεύτερο ερώτημα είναι σχετικά με το τι θα πάνε να διαπιστώσουν με την επίσκεψή τους στα ΕΛΠΕ οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συνμβουλίου, αφού τα έργα γίνονται για πιθανές πηγές της δυσοσμίας και όχι για εξακριβωμένες πηγές της δυσοσμίας. Τι νόημα έχει μια τέτοια επίσκεψη;

Το τρίτο ερώτημα είναι εάν τα ΕΛΠΕ συμμερίζονται την άποψη του κυρίου δημάρχου ότι έχει περιοριστεί η δυσοσμία. Εάν η δυσοσμία έχει περιοριστεί εξαιτίας των έργων που ήδη ολοκλήρωσαν τα ΕΛΠΕ τότε η δυσοσμία οφείλεται στα ΕΛΠΕ. Έχει περιοριστεί λοιπόν η δυσοσμία εξαιτίας των έργων που έγιναν στα ΕΛΠΕ; Εκτός και αν παράλληλα με τα ΕΛΠΕ κάνει και κάποια άλλη εταιρεία έργα περιορισμού της δυσοσμίας και γι’ αυτό αυτή έχει περιοριστεί, όπως διαπιστώνει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Βασίλης Κιμ.

Δηλαδή τα ΕΛΠΕ διαψεύδουν τον δήμαρχο Κορδελιού Εύοσμου;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ