Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Τις Τοπικές Κοινότητες δεν τις θέλουν οι ίδιοι οι δήμαρχοι…»

«Τις Τοπικές Κοινότητες δεν τις θέλουν οι ίδιοι οι δήμαρχοι…»

«Τις Τοπικές Κοινότητες δεν τις θέλουν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, αυτοί που είναι τώρα και αυτοί που θα έλθουν».

Το παραπάνω έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου Κώστας Ζάνιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και έχει απόλυτο δίκιο αφού άμα τις ήθελαν οι δήμαρχοι, καμιά κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να τις καταργήσει. Δυστυχώς η κατάργηση τον Τοπικών Κοινοτήτων θα έχει ουσιαστικά και την υπογραφή των δημάρχων γιατί δεν τις θέλουν, όπως ακριβώς έγραψε ο κύριος Ζάνιος.

Έχει σημασία η παραπάνω διαπίστωση του Κώστα Ζάνιου γιατί κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου, το Συμβούλιο της Κοινότητας δεν ήταν διακοσμητικό και δεν έκανε αγγαρεία. Λειτουργούσε, παρενέβαινε, έκανε προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο, έθετε ερωτήματα και ασκούσε κριτική στη λειτουργία του δήμου. Η λειτουργία της Κοινότητας του Ευόσμου με πρόεδρο τον κύριο Ζάνιο ήταν στην κατεύθυνση που θα έπρεπε να έχουν όλες οι Τοπικές Κοινότητες.

Επί προεδρίας του Κώστα Ζάνιου η Κοινότητα του Ευόσμου απαιτούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να της παραχωρήσει παραπάνω αρμοδιότητες, όπως έδινε δικαίωμα ο νόμος. Τέτοιες αρμοδιότητες δεν δόθηκαν ποτέ. Μάλιστα φτάσαμε πλέον στο σημείο να συζητάμε όχι τις ενισχυμένες αρμοδιότητες των Κοινοτήτων , αλλά την κατάργησή τους.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ