Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑυτόματοι απινιδωτές σε 5 ΚΑΠΗ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Αυτόματοι απινιδωτές σε 5 ΚΑΠΗ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Με αυτόματους απινιδωτές, τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλίζονται τα 5 ΚΑΠΗ του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, σε μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προστασία της ζωής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και την αποτροπή κινδύνων από την εκδήλωση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων.
Η προμήθεια των απινιδωτών – που αποτελούν πολύτιμη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ – ολοκληρώθηκε, και σύμφωνα με την πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και νυν Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κ. Όλγα Αθανασιάδου Νέδου, τις επόμενες ημέρες ξεκινά η τοποθέτησή τους, ενώ μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας προγραμματίζεται η έναρξη μαθημάτων εκπαίδευσης των εργαζομένων για τη χρήση απινιδωτή αλλά και παροχής πρώτων βοηθειών.
Με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και με γνώμονα την ασφάλεια, την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων κινδύνων που απειλούν τους συμπολίτες μας, θωρακίζουμε τα 5 ΚΑΠΗ του Δήμου μας με σύγχρονο εξοπλισμό και ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα ΤΙΜΑ για την αξιέπαινη αυτή κοινωνική προσφορά προς την ευαίσθητη τρίτη ηλικία του δήμου μας” δήλωσε η κ. Όλγα Αθανασιάδου Νέδου.
Ο Αυτόματος Απινιδωτής είναι μια σωτήρια για τη ζωή φορητή συσκευή, που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στη σωστή συχνότητά του. Συγκεκριμένα, οι απινιδωτές δημιουργούν ηλεκτρική ανάταξη με την εφαρμογή μεταλλικών συστημάτων στην περιοχή του στήθους, εξωτερικά, ώστε με το ηλεκτρικό ρεύμα που θα περάσει να επανέλθει η καρδιακή λειτουργία σε φυσιολογικό ρυθμό.
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ