Έχει δίκιο ο δήμαρχος ότι στη διεύθυνση Παιδείας πρέπει να είναι διευθυντής εκπαιδευτικός

0
3
TEST

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Φεβρουαρίου 2021 ακούστηκαν απόψεις για το λογικό της ύπαρξης στη θέση του διευθυντή παιδείας του δήμου, κάποιου επιστήμονα που δεν θα είναι εκπαιδευτικός. Ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός απάντησε ότι σ’ αυτήν τη θέση δεν μπορεί να βρεθεί κανείς που δεν είναι εκπαιδευτικός και έχει απόλυτο δίκιο.

Δεν είναι δυνατόν να διευθύνει εκπαιδευτικούς κάποιος οικονομολόγος, κάποιος πολιτικός μηχανικός, κάποιος γιατρός, κάποιος δικηγόρος, κάποιος νοσηλευτής, κάποιος δημοσιογράφος ή όποιος κατέχει οποιονδήποτε τίτλο ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι αδύνατο γιατί δεν έχει ιδέα ποιους διευθύνει και πώς τους διευθύνει. Αν ήταν έτσι τα πράγματα οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα ήταν εκπαιδευτικοί αλλά κάτι άλλο. Είναι όμως εκπαιδευτικοί, επιβάλλεται να είναι εκπαιδευτικοί, γι’ αυτό έχει δίκιο ο δήμαρχος.

Χ.Κ.

ΥΓ. Οι βρεφονηπιοκόμοι ή άλλες παρόμοιες ειδικότητες δεν μπορεί να εξαιρούνται από το εκπαιδευτικό έργο γιατί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς «πλάθονται» άνθρωποι. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Δεν είναι πάρκινγκ παιδιών.

Μακάρι να άκουγαν τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου και στα νοσοκομεία…