Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤην αναβάθμιση της οδού Αντώνη Τρίτση αποφάσισε να προτείνει η Δημοτική Κοινότητα...

Την αναβάθμιση της οδού Αντώνη Τρίτση αποφάσισε να προτείνει η Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου

Κατά τη συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, ο πρόεδρος, κύριος Παναγιώτης Φωτιάδης, εισηγούμενος το    1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του Συμβουλίου τα παρακάτω:

Η περιοχή στην Οδό Αντ. Τρίτση με την περιπατητική διαδρομή και την εμπορική ανάπτυξη των τελευταίων ετών έχει αναδειχτεί σε ένα κεντρικό σημείο της Κοινότητας Ευόσμου, ιδιαίτερα για τους πολίτες που επιθυμούν να περπατήσουν ή να ασκηθούν σωματικά. Επομένως,   ουσιαστικής σημασίας είναι άμεσες παρεμβάσεις που μπορεί να αναβαθμίσουν τον δημόσιο χώρο κατά μήκος της οδού Αντώνη Τρίτση.   Για τον λόγο αυτό, εισηγούμαστε τις παρακάτω προτάσεις:

  1. Ενίσχυση του φωτισμού με αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού των υπάρχουσων κολονών, για την ασφαλή κίνηση των πεζών και κυκλοφορία των οχημάτων.
  2. ∆ημιουργία διαβάσεων πεζών σε πολλαπλά σημεία κατά μήκος της οδού προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλή διέλευση των πεζών. Επιπρόσθετα, η χρήση νέων έξυπνων φωτιζόμενων πεζοδιαβάσεων ενδείκνυται για την περιοχή αυτή. Η αυτόματη ενίσχυση του φωτισμού κατά την αναγνώριση της ύπαρξης πεζού στην διάβαση, θα αποτρέψει ατυχήματα τις νυχτερινές ώρες, που η ορατότητα είναι χαμηλή.
  3. ∆ενδροφύτευση για την αύξηση του πρασίνου, ιδιαίτερα στην πλευρά που συνορεύει με την περιφερειακή οδό, και εξασφάλιση συστήματος αυτόματου ποτισμού για όλη την έκταση του πρασίνου. Για την ενίσχυση του αισθήματος σεβασμού απέναντι στο πράσινο και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, η δενδροφύτευση μπορεί να γίνει στα πλαίσια μιας δράσης εθελοντισμού. Παράλληλα, μπορεί να δοθεί η δυνατότητα για υιοθέτηση δέντρων, από τους πολίτες που κατοικούν επί της οδού Αν. Τρίτση και των παρακείμενων οδών.
  4. Για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων προτείνεται ο καθορισμός των θέσεων πάρκινγκ, ειδικά των θέσεων πάρκινγκ ΑμεΑ που πρέπει να υπάρχουν κατά μήκος όλης της οδού. Ενημέρωση των πολιτών για τα σημεία που απαγορεύεται η στάθμευση και τακτικός έλεγχος από την δημοτική αστυνομία με βεβαίωση προστίμου για τους παραβάτες.
  5. Επίσπευση της μεταφοράς του τερματικού σταθμού των λεωφορείων του ΟΑΣΘ άνωθεν περιφερειακής για απελευθέρωση και αξιοποίηση του χώρου αυτού, ανάλογα με τις δυνατότητες που δίνονται από την χρήση γης.
  6. Αναβάθμιση των υπάρχοντος υπαίθριου εξοπλισμού άθλησης, με προσθήκη νέων οργάνων συμπεριλαμβανομένων και οργάνων για ΑμεΑ, και επαναχρησιμοποίηση του μη λειτουργούντος χώρου για τα ποδήλατα ή αξιοποίηση του για άλλο σκοπό. Καθαρισμός των τσιμεντένιων περιφράξεων των οριοθετημένων αυτών χώρων.
  7. Αύξηση του αριθμού των παγκακιών και τοποθέτηση τραπεζόπαγκων, όπως στο σημείο πρασίνου στην διασταύρωση της οδού με την Σμύρνης, για εξυπηρέτηση των οικογενειών.
  8. Λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτών που κάνουν χρήση του χώρου για σωματική άσκηση τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για άμεση αντιμετώπιση περιστατικών καρδιακής ανακοπής.
  9. Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο προτείνεται η διαπλάτυνση της περιπατητικής διαδρομής, η διαμόρφωση του δημόσιου χώρου σε όλη την έκταση της οδού, ο έλεγχος και η ανακατασκευή του ποδηλατοδρόμου που παραμένει ανενεργός και δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες κίνησης για τους ποδηλάτες.

Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και θα τεθεί υπόψιν του Δημοτικού Συμβουλίου για περαιτέρω ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ