Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜόδα η προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης σχετικά με το ΘΕΠΑΝ!

Μόδα η προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης σχετικά με το ΘΕΠΑΝ!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιανουαρίου 2021 και μετά την ενημέρωση που έκανε ο κύριος Ζυγάς σχετικά με την προσφυγή της παράταξής του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απόφαση που έλαβε η διοίκηση του δήμου όσον αφορά το ΘΕΠΑΝ, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου χαρακτήρισε «μόδα» τις προσφυγές.

Η προσφυγή της παράταξης του Νίκου Ζυγά για το ΘΕΠΑΝ, δεν ήταν μία προσφυγή σαν τις άλλες για να χαρακτηριστεί «μόδα». Η συγκεκριμένη προσφυγή αφορούσε δημόσια περιουσία, αφού με χρήματα του δήμου φτιάχτηκε το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού και δεν είναι λογικό να παραχωρείται στον οποιονδήποτε χωρίς πρώτα να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες να μην χαθεί.

Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν εξαντλήθηκαν όλες οι πιθανότητες. Είναι και η συμπεριφορά της διοίκησης του δήμου, η οποία επέλεξε, σε μια συζήτηση που προκλήθηκε με υπογραφές κατοίκων προκειμένου ο δήμος να κάνει ενέργειες για να διασφαλίσει το ΘΕΠΑΝ, να ψηφίσει μία πρόταση, χωρίς εισήγηση μάλιστα, στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που πρότειναν οι πολίτες.

Την προσφυγή λοιπόν την παράταξης Ζυγά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την προκάλεσε η στάση της διοίκησης του δήμου στη διαχείριση του θέματος του ΘΕΠΑΝ. Δεν μπορεί, λοιπόν, η διοίκηση να «τσουβαλιάζει» τη συγκεκριμένη προσφυγή με άλλες ανώνυμες προσφυγές και να μιλάει για «μόδα», αφού η προσφυγή της παράταξης Ζυγά δεν ήταν μία προσφυγή σαν τις άλλες.

Ώρες ολόκληρες η διοίκηση του δήμου, κατά τη συζήτηση του θέματος του ΘΕΠΑΝ δια στόματος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, επαναλάμβανε ότι αυτή είναι μια πρώτη συζήτηση και τελικά βρέθηκε στο τέλος της συνεδρίασης να κάνει πρόταση με αντιδήμαρχο να φωνάζει ότι δεν είναι δυνατόν να μην παρθεί απόφαση μετά από τόσες ώρες συζήτησης! Ξαφνικά δηλαδή η συζήτηση δεν ήταν μια πρώτη συζήτηση, όπως η διοίκηση τόνιζε σ’ όλη τη διαδικασία και στη βάση αυτή δεν άφησε να τοποθετηθεί δικηγόρος που προτάθηκε από τον κύριο Ζυγά, αλλά έγινε μια τελική συζήτηση! Ποιος ευθύνεται, λοιπόν, για την προσφυγή της παράταξης Ζυγά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ