Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου για την ενίσχυσή του σε προσωπικό και...

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου για την ενίσχυσή του σε προσωπικό και σε εξοπλισμό

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου στο πλαίσιο της ημέρας δράσης για την αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) την οποία οργάνωσαν Ομοσπονδίες των υγειονομικών, σωματεία και μαζικοί φορείς, απέναντι στην επικίνδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι οποίοι μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας παραμένουν έρμαια των τραγικών ελλείψεων του δημόσιου συστήματος Υγείας σε μόνιμο προσωπικό και επαρκή εξοπλισμό.

Η πολιτεία, που εδώ και χρόνια υποχρηματοδοτεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μέσα στην καρδιά την πανδημίας και μπροστά στην κρίσιμη διαδικασία του εμβολιασμού, της στέρησε άλλα 96 εκατομμύρια από τη χρηματοδότηση! Αυτό που κάνει στις συνθήκες της πανδημίας το ελάχιστο προσωπικό των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων είναι να «μπαλώνει» τις τρύπες των νοσοκομείων. Οι δομές τις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είτε μετατράπηκαν σε δομές «μιας νόσου», είτε σήμερα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση και χωρίς τις κατάλληλες υποδομές.

Υγειονομικοί και μαζικοί φορείς, μεταξύ άλλων, διεκδικούν:

 – Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους, σε κατάλληλους χώρους. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

 – Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, χώροι) και της αναγκαίας εκπαίδευσης του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ