Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑνακοίνωση σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Κορδελιού...

Ανακοίνωση σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Την παρακάτω ανακοίνωση για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης:

«Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

 Την Τετάρτη 3 Φλεβάρη  συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με θέμα- μεταξύ άλλων- την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη δημιουργία Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων και τμήματος Κ.Α.Π.Η.

Το θέμα  επανέρχεται σήμερα μιας και είχε συζητηθεί σε προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου (27/1), όπου τοποθετήθηκε επί αυτού ο σύλλογος μας.

Συνάδελφοι

      Η κάθε τροποποίηση  του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου  είναι ζήτημα που αφορά άμεσα τους εργαζόμενους  σ αυτόν και πρέπει να έχουμε λόγο.

     Σχετικά με την ουσία -του Οργανισμού -πρέπει να επισημάνουμε ότι με βάση το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο, που έχει δημιουργηθεί από την κεντρική εξουσία,  οι ΟΕΥ δε “λειτουργούν” τις περισσότερες φορές, προς την σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την ορθή λειτουργία των δήμων πως όφελος των δημοτών αλλά και των εργαζομένων.

  Η  βαριά υποστελέχωση που προκύπτει από την μη  προκήρυξη μονίμων θέσεων εργασίας αλλά κι από τις  αποχωρήσεις των συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης μαζί με την αύξηση των αρμοδιοτήτων των δήμων, δημιουργούν μία εκρηκτική κατάσταση.

Στην τοποθέτηση μας τονίσαμε την δημιουργία Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και τμήματος Κ.Α.Π.Η., καθώς κύριο και πάγιο αίτημα του Σωματείου μας είναι  η κατάργηση  του Νομικού Προσώπου στο Δήμο και η μεταφορά όλων των συναδέλφων στο δήμο.

     Παράλληλα βλέποντας  ότι οι εργαζόμενοι που μεταφέρθηκαν από το Νομικό Πρόσωπο, εντάχθηκαν στη Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, μια Διεύθυνση ούτως ή άλλως τεράστια, με πολλά αντικείμενα που  πιστεύουν ότι δε θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Συνάδελφοι

Οι θέσεις μας είναι ενιαίες σ όλους τους Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης,  δεν λειτουργούμε κατά περίπτωση. 

Συγκεκριμένα οι προτάσεις μας είναι:

  • Μεταφορά όλων των δομών (προ)σχολικής αγωγής της Δημοτικής Επιχείρησης στη νέα Διεύθυνση
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που εργάζοντι για χρόνια στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Διαχωρισμός της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής σε Διεύθυνση Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής. Ο όγκος των εργαζομένων και των αντικειμένων είναι τόσο μεγάλος και διευρυνόμενος, που δυσχεραίνει την λειτουργία της
  • Ρητή αναφορά υπευθύνων ανά δομή (ανά παιδικό σταθμό), όπως προβλέπεται και σε Οργανισμούς άλλων Δήμων.
  • Για τις θέσεις ευθύνης, πάγια θέση του Συλλόγου μας, είναι ότι οι εργαζόμενοι Π.Ε. και Τ.Ε. του ίδιου γνωστικού αντικειμένου πρέπει να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, χωρίς αποκλεισμούς.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Δε νοείται να μιλάνε για οργανισμό προς όφελος (τάχα) του λαού του δήμου και των εργαζομένων όταν είναι κομμένος και ραμμένος για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, όταν ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους επιχειρηματικούς ομίλους, όταν  δε λαμβάνει υπόψη του τις σύγχρονες ανάγκες.  Τολμούν και μιλούν διοικήσεις δήμων για “προοδευτικούς” και σύγχρονους οργανισμούς, με την πλειοψηφία (πια) των συναδέλφων να είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας.  Το σωματείο μας πάντα στην πρώτη γραμμή, με πίστη στο δίκιο του αγώνα  δε θα σταματήσει να μάχεται για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων ανεξάρτητου σχέσεως εργασίας. Η συσπείρωση καθημερινά συναδέλφων στο σωματείο μας, το δυνάμωμα του μας γεμίζει αισιοδοξία, δυναμώνει την φωνή μας. Όλοι μαζί να παλεύουμε συνάδελφοι με ψηλά το κεφάλι  για μια ζωή με δικαιώματαγια μια ζωή που μας αξίζει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ