Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Σχετικά με την ένταση της  ρύπανσης δυσοσμίας στην περιοχή μας το τελευταίο...

«Σχετικά με την ένταση της  ρύπανσης δυσοσμίας στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα»

Την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «Σχετικά με την ένταση της  ρύπανσης δυσοσμίας στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα», εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου:

«Ιδιαίτερα αυξημένη και πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο είναι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην ατμόσφαιρα της περιοχής μας.

 Εκατοντάδες οι  διαμαρτυρίες κατοίκων, κυρίως στην περιοχή του Ελευθερίου Κορδελιού, για την όλο και μεγαλύτερη ένταση της ρύπανσης και της δυσοσμίας από τα ΕΛΠΕ.

 Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες  ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να ανοίξουν παράθυρα, η δυσοσμία είναι ανυπόφορη, ακόμα και μια βόλτα να θέλεις να κάνεις στους δρόμους του Κορδελιού είναι αδύνατον  να μην νοιώσεις δυσφορία.

  Για άλλη μια φορά χρειάζεται εδώ και τώρα η διοίκηση του Δήμου να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς μισόλογα την δραστηριότητα των ΕΛΠΕ. Άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν πράξη τα αιτήματα του λαού της περιοχής μάς. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση πρέπει τα μέτρα που διεκδικούν οι φορείς τα σωματεία οι σύλλογοι να γίνουν πράξη εδώ και τώρα  και τα ΕΛΠΕ να σταματήσουν να ρυπαίνουν την περιοχή μας.

Ταυτόχρονα να σταματήσει η διοίκηση του Δήμου μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας   να παίζει παιχνίδια  στην πλάτη του λαού της περιοχής και να προσπαθεί με διάφορες μεθόδους να περάσει στην συνείδηση των κατοίκων της περιοχής πόσο καλός είναι “ο γείτονας” και πόσο πρέπει να συνεργαστούμε. Η δραστηριότητα τους είναι αυτή που ρυπαίνει την περιοχή και που όλο και περισσότερο πολλαπλασιάζει την δυσοσμία, μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν την υγεία των κατοίκων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει ότι η λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν είναι ζήτημα τεχνικό, αλλά βαθιά πολιτικό.  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα μπουν μπροστά σε αυτή τη μάχη, ενισχύοντας με όλες τους τις δυνάμεις το λαό που διεκδικεί  τα αυτονόητα, το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή του, την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων. Άμεσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ζητήσουμε από την διοίκηση να καταδικάσει την δραστηριότητα  των ΕΛΠΕ και να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα με τα αιτήματα των  συλλόγων των σωματείων των φορέων που διεκδικούν ανθρώπινο περιβάλλον.

Σε αυτή τη μάχη θα σημαδεύουν τον πραγματικό αντίπαλο και με το βλέμμα στραμμένο μπροστά. Στις απαραίτητες ριζικές αλλαγές για να απαλλαγούμε από το δρόμο ανάπτυξης που κυνηγώντας το κέρδος εξαθλιώνει το λαό, διακινδυνεύει την υγεία του και καταστρέφει το περιβάλλον. Για να ανοίξει ο άλλος δρόμος, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας  και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, με ενεργειακό σχεδιασμό χωρίς ενεργειακή φτώχεια και καταστροφή του περιβάλλοντος, που θα εξασφαλίζει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, την προστασία εργαζομένων και κατοίκων από ρύπανση και το κίνδυνο μεγάλης έκτασης ατυχημάτων».    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ