Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνάντηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού με τον Μιχάλη Ζορπίδη

Συνάντηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού με τον Μιχάλη Ζορπίδη

Τη δυνατότητα να συζητήσει θέματα της τοπικής αγοράς είχε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη, στο περιθώριο της δράσης δωρεάν rapid covid test, για εμπόρους, επαγγελματίες και μέλη του Επιμελητηρίου, που διοργανώθηκε από κοινού από τον ΕΕΘ και τον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου Κορδελιού στην πλατεία Δημαρχείου.

Οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στην αγορά μέχρι στιγμής, όπως επίσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί και πρέπει να στηριχτούν έμποροι και επαγγελματίες ανοίγοντας για δεύτερη φορά τα καταστήματά τους μετά από μήνες αδράνειας.

Ο κ. Ζορπίδης, στάθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της αγοράς του Ευόσμου και του Κορδελιού, η οποία ευλόγως ανησυχεί έπειτα από δυο lockdown και ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη στήριξη. Παράλληλα, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την πλατεία, χώρος που μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως με διάφορες δράσεις.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΕΘ για τη σειρά μέτρων ελάφρυνσης που έχει λάβει ο Δήμος, προκειμένου να ανακουφιστούν επαγγελματίες και καταστηματάρχες, ειδικά για το διάστημα που είχαν αναστείλει τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους, όπως η πλήρης απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη και τη χρήση κοινόχρηστων χώρων. «Ο Δήμος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τα καταστήματα της γειτονιάς. Τους εμπόρους και επαγγελματίες που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας. Με τον πρόεδρο του ΕΕΘ είχαμε ένα εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου ο καθένας από το δικό του μετερίζι να μπορέσει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανακάμψουν», επισήμανε ο κ. Μανδαλιανός.

Στη δράση έδωσε το «παρών» ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, οι Αντιπεριφερειάρχες, Κώστας Γιουτίκας και Χρήστος Μήττας και εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων, τους οποίους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης και τα μέλη του συλλόγου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ