Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΛείπει ένα εξώδικο της Εκκλησίας για το ΘΕΠΑΝ…

Λείπει ένα εξώδικο της Εκκλησίας για το ΘΕΠΑΝ…

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου έγινε αναφορά σε δύο εξώδικα της Εκκλησίας προς τον δήμο, όσον αφορά το ΘΕΠΑΝ, προκειμένου η διοίκηση του δήμου να πείσει το δημοτικό συμβούλιο πως το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας ανήκει στην Εκκλησία.

Το πρώτο εξώδικο της 18ης Αυγούστου 2015 αναφέρεται στο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης που δεν θα γίνει και γι’ αυτό ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αποσύρει την υπογραφή του από το μνημόνιο συνεργασίας που είχε συνάψει με τη διοίκηση Λαφαζανίδη, θεωρώντας το άκυρο και ζητώντας από τον δήμο να μην προχωρήσει σε κανένα νέο έργο που να αφορά τον χώρο του ΘΕΠΑΝ (πρώην κοιμητηρίων Ελευθερίου Κορδελιού).

Το δεύτερο εξώδικο της 14ης Σεπτεμβρίου 2015 αναφέρεται στη χρήση των κτηρίων του ΘΕΠΑΝ και ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, αφού πρώτα επισημαίνει πως είναι ο αδιαμφισβήτητος ιδιοκτήτης των 7,5 στρεμμάτων του ΘΕΠΑΝ, αναφέρει ότι ο δήμος χρησιμοποιούσε τα πέντε κτίσματα του χώρου, μεταξύ αυτών και ένα αναψυκτήριο «παντελώς παράνομα», χωρίς να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό στον Ιερό Ναό! Το δεύτερο αυτό εξώδικο αναφέρει επίσης ότι λόγω αυτής της χρήσης των ακινήτων από τον δήμο, ο Ιερός Ναός δεν απαλλάχθηκε από τον ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί «διπλά»! Στο δεύτερο αυτό εξώδικο η Εκκλησία ζητάει αποζημίωση από τον δήμο για τη ζημιά που υπέστη τα έτη 2014 και 2015 και επίσης του ζητά να αποχωρήσει από τα κτήρια του ΘΕΠΑΝ, από τα κτήρια δηλαδή που έχτισε ο δήμος!

Σ’ αυτά τα δύο εξώδικα και σε κάποια άλλα έγγραφα αναφέρθηκε η διοίκηση του δήμου για να στηρίξει την απόφασή της να αναγνωρίσει ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στην Εκκλησία. Όμως λείπει ένα ακόμα εξώδικο της Εκκλησίας, που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει. Λείπει εκείνο το εξώδικο που λογικά θα έπρεπε να είχε κάνει ο Ιερός Ναός όταν ο δήμος έχτιζε μέσα στον χώρο του, με το οποίο θα καλούσε τον δήμο να σταματήσει να χτίζει σε ξένα οικόπεδα. Είχε γίνει τέτοιο εξώδικο; Αν δεν έγινε, γιατί δεν έγινε; Αστυνομία κλήθηκε από τον Ιερό Ναό για να σταματήσει τις εργασίες του δήμου μέσα στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας; Γιατί δεν κλήθηκε; Δέκα πόντους πάει να βάλει κάποιος τον πάσσαλο στο οικόπεδο του διπλανού και γίνεται χαμός. Ο δήμος καταπάτησε 7,5 στρέμματα της Εκκλησίας και δεν άνοιξε μύτη; Γιατί;

Αυτή η κουβέντα δεν χωράει σε καμία λογική και πρέπει να σταματήσει άμεσα, προς όφελος των κατοίκων του δήμου, που οι περισσότεροι από αυτούς είναι πιστοί. Η κουβέντα αυτή δεν βοηθάει ούτε το κύρος του δήμου, ούτε το κύρος της Εκκλησίας και πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Έχει γίνει μια πολύ καλή πρόταση για να λυθεί η διαφορά μεταξύ του δήμου και της Εκκλησίας. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου να τη μεταφέρει άμεσα στον Μητροπολίτη, ο οποίος πιστεύουμε ότι θα τη δεχτεί. Η υπόθεση αυτή του ΘΕΠΑΝ πρέπει να κλείσει και είναι δυνατόν να κλείσει χωρίς να ζημιωθεί ούτε ο δήμος ούτε η Εκκλησία και πάνω απ’ όλα χωρίς να ζημιωθούν οι δημότες. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου να μην χρονοτριβήσει καθόλου και να λύσει το ζήτημα εδώ και τώρα.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ