Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑλλάζει όνομα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου…

Αλλάζει όνομα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου…

Καιρός είναι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου να αλλάξει όνομα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει εσαεί με τα ονόματα των δύο πρώην δήμων. Οι δημοτικές κοινότητες έτσι κι αλλιώς έχουν τα ονόματα των πρώην δήμων τους. Ο δήμος μπορεί να ονομαστεί «Πάρκων ΕΚΟ και ΘΕΠΑΝ» εις μνήμην του Αθλητικού Πάρκου της ΕΚΟ και του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας που με τόση απλοχεριά και χωρίς καμία αντίδραση οι διοικήσεις του ενιαίου δήμου άφησαν στα ΕΛΠΕ το πρώτο και στην Εκκλησία το δεύτερο.

Από τότε που έγινε ο ενιαίος δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δεν έγινε ούτε ένα μεγάλο έργο. Ούτε και μικρό δεν έγινε. Το μόνο που κάνουν οι διοικήσεις του ενιαίου δήμου εδώ και δέκα χρόνια είναι να ασφαλτοστρώνουν. Κάνουν και μερικά έργα βιτρίνας για να έχουν τι να βάλουν στα ιλουστρασιόν προεκλογικά τους φυλλάδια! Δεν μπορεί όμως να τους κατηγορήσει κανείς ότι δεν έκαναν τίποτα. Μπορεί να μην έκαναν ούτε μεγάλο ούτε μικρό έργο, αλλά μέσα σε δέκα χρόνια άφησαν να χαθεί το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ και το ΘΕΠΑΝ, τα οποία κόστισαν εκατομμύρια ευρώ για να φτιαχτούν.

Ααααα! Εντάξει!! Δεν ήταν οι μόνες δράσεις των διοικήσεων του ενιαίου δήμου η απώλεια του Αθλητικού Πάρκου της ΕΚΟ και του ΘΕΠΑΝ. Ένα άλλο μεγάλο έργο τους ήταν ότι τα εννιά από τα δέκα χρόνια του ενιαίου δήμου έψαχναν να βρουν από πού προέρχεται η δυσοσμία. Μέχρι που έβγαιναν στους δρόμους και μύριζαν δεξιά κι αριστερά για να οδηγηθούν στην πηγή της! Μέχρι και στο βόθρο της κυρά Μαρίκας έψαχναν για την πηγή της δυσοσμίας. Κι αφού, πριν περίπου ενάμιση χρόνο, βρέθηκε η πηγή της δυσοσμίας, το γύρισαν στον Καλαματιανό και στον Τσάμικο. Λίγο πράγμα είναι να χορεύεις Τσάμικο και Καλαματιανό;

Και πάλι όμως τα παραπάνω αδικούν τις διοικήσεις του ενιαίου δήμου. Θα ήταν άδικο να μην τονίσει κανείς ότι κατά τα δέκα χρόνια του ενιαίου δήμου πλήθυναν τα kibo στις αυλές των σχολείων. Μέχρι και φωτιά πήρε ένα kibo, λίγη ώρα αφότου είχαν σχολάσει οι μαθητές. Δέκα χρόνια ενιαίου δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δέκα χρόνια προόδου και ανάπτυξης. Kibo, δυσοσμία, απώλεια Αθλητικού Πάρκου ΕΚΟ και ΘΕΠΑΝ. Δέκα χρόνια καμαρώματα από τις δημοτικές αρχές ότι ηγούνται του δευτέρου μεγαλύτερου δήμου της Βορείου Ελλάδος, στον οποίον όμως ρημάζουν εγκαταλελειμμένα κουφάρια το στάδιο και το κολυμβητήριο άνωθεν της περιφερειακής οδού και χαρίζονται πάρκα αθλητικά και ευρυζωνικά.

Ααααα! Ναι. Στα δέκα αυτά χρόνια του ενιαίου δήμου, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βορείου Ελλάδος, οι διοικήσεις δεν φρόντισαν να φτιάξουν ούτε φιλαρμονική της προκοπής. Τώρα, θα σκεφτεί κανείς, η φιλαρμονική μας μάρανε! Κι όμως μας μάρανε. Είναι η πλέον απαραίτητη όχι για να παίζει εμβατήρια στις εθνικές γιορτές, αλλά για να παίζει πένθιμα εμβατήρια κάθε φορά που οι διοικήσεις του δήμου θα αφήνουν να χαθεί ένα κομμάτι της ιστορίας και της περιουσίας του δήμου.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ