Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΝΕΑ«Άνευ περιεχομένου η μετέγκατασταση στη Σίνδο της ΔΕΘ - Η Δυτική Θεσσαλονίκη...

«Άνευ περιεχομένου η μετέγκατασταση στη Σίνδο της ΔΕΘ – Η Δυτική Θεσσαλονίκη απαιτεί υποδομές»

Το παρακάτω δελτίο τύπου εκδόθηκε από το Γραφείο του Στράτου Σιμόπουλου, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ σχετικά με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη:

«Περισσότερα από δέκα χρόνια έχουν περάσει από την εποχή που η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αποφάσισε την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο.
Ήρθε, όμως, αργότερα η οικονομική κρίση και τελικά προκρίθηκε η παραμονή της στο σημερινό χώρο και παράλληλα η δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου και ενός μητροπολιτικού πάρκου.
Το έργο, διότι περί έργου πρόκειται, ωρίμασε, με το χωρικό σχέδιο να είναι έτοιμο και να έχει προκηρυχθεί για την αρχιτεκτονική μελέτη διεθνής διαγωνισμός.
Πλέον, η σχετική συζήτηση για την μετεγκατάσταση δεν έχει κανένα νόημα και απλώς θυμίζει τον διχασμό της πόλης με αφορμή είτε το σταθμό Βενιζέλου του μετρό είτε την υποθαλάσσια αρτηρία και την εξωτερική περιφερειακή.
Η ανάπλαση πρέπει να προχωρήσει και παράλληλα να αρχίσει άμεσα η διοχέτευση πόρων για την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η επέκταση του μετρό, η ανισοπεδοποίηση των σιδηροδρομικών κόμβων και η ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου πρέπει να αποτελέσουν άμεση κυβερνητική προτεραιότητα.
Η Δυτική Θεσσαλονίκη δικαιωματικά απαιτεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ