Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΥπάρχει δήμος σαν αυτόν του Κορδελιού Ευόσμου σε ολόκληρη την Ελλάδα;

Υπάρχει δήμος σαν αυτόν του Κορδελιού Ευόσμου σε ολόκληρη την Ελλάδα;

Υπάρχει άλλος δήμος σαν τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου σε ολόκληρη την Ελλάδα; Μπορεί κάποιος να βρει και να μας υποδείξει έναν τέτοιον δήμο;

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έδωσε χρήματα μαζί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να γίνει το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ μέσα σε έκταση των ΕΛΠΕ. Ξοδεύτηκαν εκεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των Ελλήνων πολιτών και θα πρέπει να γίνει κάποτε μια εκτίμηση πόσα ξοδεύτηκαν. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου άφησε να χαθεί ο χώρος και να καταστραφεί το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ, γιατί ο χώρος ήταν των ΕΛΠΕ κι έτσι νόμιμα μπορούσαν να τον κάνουν ότι θέλουν. Ναι αλλά γιατί ο δήμος και η Ελληνική πολιτεία επένδυσαν σ’ έναν χώρο που δεν ήταν δικός τους; Τα ΕΛΠΕ, αν αντιδρούσε ο δήμος, δεν θα κατέστρεφαν το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου όμως δεν έκανε τίποτα, αφήνοντας να καταστραφεί ολόκληρη η εγκατάσταση με ένα ολοκαίνουργιο κλειστό γυμναστήριο. Αυτά συνέβησαν επί διοίκησης Σούλα.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έδωσε χρήματα για να γίνει το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού σε έκταση που τελικά φαίνεται ότι ανήκει στην Εκκλησία. Ξοδεύτηκαν και εκεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και πρέπει να γίνει επίσης μια εκτίμηση πόσα ξοδεύτηκαν. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου άφησε να χαθεί το ΘΕΠΑΝ χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση. Όταν η Εκκλησία παρουσίασε χαρτιά ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει σ’ εκείνην, η διοίκηση Λαφαζανίδη είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι συμφώνησε με την Εκκλησία να χρησιμοποιεί ο δήμος το χώρο. Λίγα χρόνια αργότερα η Εκκλησία ζήτησε ενοίκιο από τον δήμο για τα κτίρια που ο ίδιος έχτισε, επειδή η ίδια πληρώνει ΕΝΦΙΑ! Ο δήμος άφησε να χαθεί το ΘΕΠΑΝ χωρίς να κάνει ουσιαστικές ενέργειες και τώρα ετοιμάζεται να πληρώσει ενοίκια στην Εκκλησία.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έδωσε χρήματα για να γίνουν τα γηπεδάκια στο στρατόπεδο Παπακυριαζή. Από εκείνην την έκταση έχει κατοχυρωμένα μόνο τα 6 στρέμματα. Πολύ φοβόμαστε ότι όταν φτάσει η συζήτηση στον ιδιοκτήτη του χώρου, η διοίκηση του δήμου θα μας πει ότι αφού ο χώρος δεν της ανήκει θα πρέπει να πάει σ’ αυτόν που ανήκει και είτε ο δήμος θα αρχίσει να πληρώνει ενοίκιο για τα γηπεδάκια είτε τα γηπεδάκια θα καταστραφούν, όπως καταστράφηκε το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ. Οι διοικήσεις του δήμου, παρόλο που κατά καιρούς επενδύουν στα γηπεδάκια, δεν έκαναν ενέργειες να τα κατοχυρώσουν.

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μας υποδείξει άλλον δήμο κουβαρντά σαν αυτόν του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, που δίνει ένα σωρό χρήματα για να φτιάξει χώρους και μετά τους χαρίζει γιατί τα οικόπεδα μέσα στα οποία επένδυσε δεν ήταν δικά του; Υπάρχει άλλος τέτοιος δήμος σε ολόκληρη την Ελλάδα;

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Το πρώτο μεγάλο κατόρθωμα της διοίκησης Μανδαλιανού…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ