Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕπτά δήμαρχοι επιμένουν να μεταφερθεί η ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Επτά δήμαρχοι επιμένουν να μεταφερθεί η ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Σε δυναμική παρέμβαση προχωρούν επτά δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού που προβλέπει την παραμονή της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στον υφιστάμενο χώρο με μερική ανάπλασή του.
Με ομόφωνη απόφασή τους οι δήμαρχοι τάσσονται υπέρ της μεταφοράς της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και παράλληλα υπέρ της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο των 175 στρεμμάτων που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΘ.
Τη θέση τους διατύπωσαν οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Δέλτα Ιωάννης Ιωαννίδης, Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, Νεάπολης-Συκεων Σίμος Δανιηλίδης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος και Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον Μητροπολίτη Νεαπολέως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος δήλωσε την πλήρη στήριξή του στους επτά δημάρχους.

Ακολούθως οι αιρετοί συνυπέγραψαν «Ανακοίνωση-Παρέμβαση για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου» και  συμφώνησαν να ζητήσουν συνάντηση το επόμενο διάστημα με το νέο υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, τον Πρωθυπουργό, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ