Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΈτοιμα τα σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την επανέναρξη της λειτουργίας...

Έτοιμα τα σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την επανέναρξη της λειτουργίας τους

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι πανέτοιμες να υποδεχτούν από σήμερα (11/01/2021) μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η διοίκηση του Δήμου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές σε στενή συνεργασία με τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα  ώστε να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για την επανέναρξη του σχολικού προγράμματος.
Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός επεσήμανε ότι: «Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας.  Εκμεταλλευτήκαμε την περίοδο που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά, πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμούς και το τελευταίο διάστημα δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και τις απολυμάνσεις στο σύνολο των μονάδων. Τόσο τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία όσο και οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας θα λειτουργήσουν με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζει ο ΕΟΔΥ».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σωτήρης Νικολαΐδης τόνισε:  «Τα σχολεία του Δήμου μας είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές με ασφάλεια.
Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται επί ποδός, έχοντας πλήρη επάρκεια σε προϊόντα καθαριότητας, απολυμαντικά και  αντισηπτικά. Από την πλευρά μας κάναμε ότι είναι απαραίτητο για να υποδεχτούμε παιδιά και εκπαιδευτικούς σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Είναι σημαντικό γονείς και συνοδοί να δείξουν τη δέουσα προσοχή, ώστε να μη συνωστίζονται στις εισόδους των σχολικών μονάδων και να ακολουθούν το πρόγραμμα και τις οδηγίες των διευθυντών των σχολείων».
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ