Γιατί δεν κηρύσσεται απεργία στους εργαζόμενους του δήμου με τέτοιες συνθήκες εργασίας;

0
6
TEST

Στην τελευταία του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου περιγράφει απίστευτα πράγματα. Περιγράφει μια τόσο τραγική κατάσταση για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στο δήμο, που τους κάνει να σκέφτονται καθημερινά να μεταταχθούν σε άλλον δήμο. Γράφει συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Να του θυμίσουμε ότι, η παθητική του στάση και η ανοχή στους υπεύθυνους για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, είναι αυτή που προωθεί την αναξιοκρατία, την άνιση μεταχείριση, τις διακρίσεις και μόνο εργασιακή ειρήνη και καλό κλίμα δεν προωθεί. Αντίθετα γίνεται η αιτία να δυσκολεύουν οι συνθήκες εργασίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, οι οποίοι καθημερινά σκέφτονται πως θα φύγουν με μετάταξη σε άλλους δήμους.

Να του θυμίσουμε το ρεύμα φυγής από την διεύθυνση καθαριότητας, του οποίου ο ίδιος έγινε μάρτυς. Εργαζόμενη με πέντε παιδιά που κατοικεί στον Εύοσμο, αγανακτισμένη από τις διακρίσεις, έφυγε στο Δήμο Θέρμης και μετακινείται καθημερινά, με τα λεωφορεία, στην άλλη άκρη της πόλης. Επίσης να του θυμίσουμε ότι και άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονται στη διαδικασία φυγής.

Να του θυμίσουμε ότι, στην υπηρεσία καθαριότητας τοποθετούνται σε θέσεις υπευθύνων ημέτεροι, παρακάμπτοντας την αρχαιότητα».

Δηλαδή υπάρχει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, εκτεταμένη αναξιοκρατία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Δηλαδή υπάρχει γενικευμένο πρόβλημα στη συμπεριφορά της διοίκησης του δήμου, των διευθυντών και προϊσταμένων έναντι των εργαζομένων.

Το ερώτημα είναι γιατί με τέτοιες εργασιακές συνθήκες το Σωματείο δεν προχωράει στην προκήρυξη μιας προειδοποιητικής απεργίας ή μιας προειδοποιητικής στάσης εργασίας στις υπηρεσίες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Αφού υπάρχει τόσο εκτεταμένο πρόβλημα και αφού οι περισσότεροι υπάλληλοι του δήμου ψάχνουν τρόπο να φύγουν σε άλλους δήμους, δεν θα αρνούνταν να κάνουν μια προειδοποιητική απεργία για να «τρίξουν τα δόντια» της διοίκησης. Είναι πιο εύκολη μια προειδοποιητική απεργία από το να πάρεις μετάταξη και να ταλαιπωρείσαι πηγαίνοντας για δουλειά σε άλλους δήμους.

Γιατί το Σωματείο δεν προκηρύσσει μια τέτοια κινητοποίηση; Είναι σίγουρο ότι, με τις συνθήκες τις οποίες περιγράφει, μια τέτοια κινητοποίηση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία αφού σ’ αυτήν θα πάρει μέρος η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων του δήμου, που ψάχνει τρόπο να μεταταχθεί σε άλλους δήμους. Είναι σίγουρο πως μια τέτοια κινητοποίηση θα βάλει φρένο σε τέτοιες συμπεριφορές από την πλευρά της διοίκησης του δήμου, των διευθυντών και των προϊσταμένων. Γιατί λοιπόν το Σωματείο δεν προχωράει σε μια τέτοια κινητοποίηση;

Περ.